Back to top

Danylo Beskorovainyi: Esély megmutatni magunkat

Publikálva: 2021, július 22 - 10:42
„Az ellenfél minőségi csapat, mi pedig fiatal együttes vagyunk, amely szeretne látványos futballt játszani.” Az ukrán védő bízik abban, hogy a továbbjutó kiléte csak a MOL Arénában dől el.
Danylo Beskorovainyi: Esély megmutatni magunkat

Besko, tudod, hogy a csapatunkból ki abszolválta a legtöbb játékpercet a nyári felkészülés mérkőzésein?
„Igen, én.”

Ez azt jelenti, hogy jól fel vagy készülve az új idényre?
„Remekül érzem magam és bízom benne, hogy a gárda sikeresen kezdi majd a szezont. Jól akarunk indítani az Európa Konferencia Ligában, ahol egy komoly minőséget képviselő ellenfelet kaptunk, amely ellen azonban a győzelem és a továbbjutás lesz a célunk. Fontos lesz jó hangulatban kezdeni a bajnoki küzdelmeket, és kezdésképpen legyőzni a Nagymihályt.”

Milyen volt a nyári felkészülés a te szemszögedből?
„Kedvelem ezt az időszakot, mert lehetőséget nyújt megmérkőzni olyan jó és eltérő játékstílusú ellenfelekkel, mint például a Ferencváros vagy a Red Bull Salzburg, amely az egész 90 perc során letámadott minket, lehetőséget sem adva arra, hogy a saját stílusunkban futballozhassunk. Ez egy más szint, és a futballisták minden alkalommal szeretnék megmutatni magukat a hasonló csapatok ellen.”

Az új európai kupasorozatban is egy kemény ellenfél vár ránk. Mit vársz a Partizan Belgrád elleni párharc első felvonásától?
„Főleg a védelemben szeretnénk egységesen futballozni. Remélhetőleg nem leszünk idegesek és sikerül olyan eredményt elérnünk, amely a visszavágóra is meghagyja a továbbjutás esélyét.”

Kijelenthető, hogy a Partizan a párharc esélyese?
„Az ellenfél minőségi csapat, mi pedig fiatal együttes vagyunk, amely szeretne látványos futballt játszani. Ha szeretnénk továbbfejlődni, esetleg egy jobb európai bajnokságba igazolni, akkor a Partizan Belgrádhoz hasonló ellenfelek ideális lehetőséget nyújtanak, azonban ehhez búcsúztatni kell őket.”

A Partizan elleni találkozót követően a Nagymihállyal csapunk össze, amely mindig egy különleges találkozó számodra, mivel egy szezont Kelet-Szlovákiában is eltöltöttél. Már a vasárnapi mérkőzésre is gondolsz?
„Jelenleg csak a Partizan elleni összecsapásra összpontosítunk. A legfontosabb egy olyan eredmény elérése, amelynek köszönhetően a visszavágó előtt is megmarad az esély a továbbjutásra.”

A nyári felkészülés során egy új taktikai felállásban léptünk pályára, három középső védővel. Hogy érzed magad az új hadrendben?
„Jól, hiszen hasonló felállásban futballoztunk Nagymihályban és az ukrán válogatottban is, amellyel világbajnokok lettünk a 20 éven alatti korosztályban. Mindössze annyi a különbség, hogy akkor bal oldali középső védőként kaptam szerepet, most pedig középen futballozom. Jól érzem magam ebben a pozícióban és bízom benne, hogy a tudásomat a meccseken is megmutatom.”

Tavasszal végre megszerezted az első bajnoki gólodat a DAC színeiben. Mennyivel szeretnéd zárni az új szezont?
„Nehéz megmondani, de remélhetőleg minél többel. Minden mérkőzésen van legalább egy helyzetem és azt érzem, hogy ez az idény ebből a szempontból is sikeres lesz.”   

dac1904.sk

Ezt már olvasta?