Back to top

Danylo Beskorovainyi Asztanában folytatja

Publikálva: 2022, január 27 - 17:41
Az ukrán középső védő opciót is tartalmazó egyéves kölcsönjátékra távozik a kazah ezüstérmeshez.
Danylo Beskorovainyi Asztanában folytatja

Danylo Beskorovainyi a kazah élvonalban folytatja pályafutását. A DAC és az FC Asztana megegyeztek a 22 éves ukrán védő ez év végéig szóló vendégjátékában, emellett a kazah bajnokság tavalyi második helyezettje opciót szerzett egy esetleges átigazolásra is.

Beskorovainyi szerződése eredetileg 2023. június 30-ig szólt a DAC-ban, amelyet azonban néhány napja újabb hat hónappal, tehát 2023. december 31-ig meghosszabbítottak a felek.

A mindössze 2009-ben alapított FC Asztana az ország fővárosában, Nur-Szultanban székel. Ennek ellenére azonban már hatszoros bajnokok, háromszoros kupagyőztesek, és a Szuperkupát is ötször sikerült elhódítaniuk. Az európai kupasorozatokban több mint 80 mérkőzést játszott már az Asztana, 2015 őszén pedig első kazah klubként bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A 2021-es szezonban – amely tavasz-ősz rendszerben zajlik – a második helyen végeztek. A kazah fővárost képviselő sárga-kékek ezekben a napokban szintén Belekben tartózkodnak összpontosításon, és Danylo Beskorovainyi pont itt csatlakozik új csapattársaihoz.

„Besko immár huzamosabb ideje velünk van. A téli szünet alatt vele, a képviselőivel és az edzői stábbal is elbeszélgettem a helyzetéről. A játékosnak a pályafutása szempontjából jelenleg a folyamatos játéklehetőség legfontosabb, és azt figyelembe véve, hogy 3 futballistánk is van az ő pozíciójára, más lehetőségek után kellett néznünk. Az Asztana megkeresett minket egy ajánlattal, amely lehetővé teszi, hogy a futballistánk több játékpercet kapjon, segítve a további fejlődését. Sok szerencsét kívánunk neki az új klubjában” – jelentette ki Jan Van Daele sportigazgató.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies