Back to top

Daisyért futottak a neratos diákok és tanáraik

Publikálva: 2022, április 14 - 13:51
A húsvéti szünet előtti utolsó tanítási nap az önzetlen segítségről is szólt a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában, ahol az iskola Diákönkormányzata jótékonysági futást szervezett.
Daisyért futottak a neratos diákok és tanáraik

A kezdeményezés az alig több mint egyéves kislány, Daisy kezelését támogatja. A rajtnál egy gyűjtődoboz volt elhelyezve, amelybe a diákok tetszőleges összeggel nevezhettek a versenyre.

A futás előtt vendégünk volt Hodossy Tamás hosszútávfutó, aki a futás szépségéről beszélt a diákoknak. Elmesélte hogyan is kezdődött nála a szerelem a futás iránt, beszélt a sikereiről, élményeiről. A diákok érdeklődve hallgatták, majd többen vele együtt futották le a távot. Köszönjük Tamásnak, hogy vele futhattunk!

A többi osztály diákjai csoportokba rendeződve futották le az iskola környékén a kijelölt távot. A célba érkezőket emlékérem és limonádé várta. A futás megkezdése előtt, illetve a táv teljesítése után a diákoknak és a tanároknak lehetőségük volt az iskola udvarán vérnyomást és vércukorszintet méretni a Szlovák Vöröskereszt munkatársainál. Ezúton is köszönjük!

Daisynek jó egészséget és kitartást kívánunk!

(nerat)

Ezt már olvasta?

Cookies