Back to top

DAC-Trencsén 1:0 (0:0)

Publikálva: 2016, április 16 - 22:41
Varázslatos este - bajnokverés a DAC-Arénában! Pačinda 60. percben szerzett szépségdíjas találatával, és kilencven percen át tartó heroikus teljesítménnyel legyőztük a címvédő és listavezető trencséni alakulatot. Megszakítottuk négymeccses nyeretlenségi sorozatunkat, míg a trencséniek másfél év után kaptak ki idegenben.
DAC-Trencsén 1:0 (0:0)

Több változás is történt felállásunkban, a kezdőbe bekerült Egri, Zsivkovics és Pambou, Szarka felépült sérüléséből, Pačinda pedig átkerült a jobb oldalra. Óvatosan indult az összecsapás, az elején a csapatok ismerkedtek egymással, főleg a mezőnybeli küzdelem dominált, míg a lelátókon szurkolóink remek hangulatot teremtettek. Az első helyzetre 20 percet kellett várni, de Opatovský bombája elkerülte Tujvel kapuját. Fél óra játékot követően Maierhofer fejesét biztos kézzel fogta Tujvel, míg a túloldalon Ľupták távoli bombája szállt mellé. A félidő 37. perce hozta a legnagyobb felhördülést, amikor Šemrinec készült volna indítani a tizenhatos előtt, de Pačinda letámadta őt, és megindult a kapu felé, végül a trencséni hálóőr fektében összeszedte a labdát. Röviddel a szünet előtt Ľupták beadására Pambou érkezett, francia légiósunk fejesét Šemrinec fogta.

A fordulást követően Madu beadását Maierhofer bólintotta mellé. A másik oldalon Pačinda indította Polievkát a védelem mögé, hatalmas helyzetünknél a visszafutó Kleščík tisztázott. Egy óra játék után megszereztük a győztes gólt: Pambou passzolt Pačindához, aki áttette a labdát a bal lábára, és a tizenhatos mögül gyönyörűen kilőtte a jobb alsó sarkot - 1:0! Hamarosan kényszercserét kellett végrehajtanunk, a lesérült Brašeňt Pape Sarr váltotta. A 73. percben Ojim csavarása pár centivel elsuhant a felsőléc felett. Tíz perccel a vége előtt Pačinda küldte helyzetbe Polievkát, aki elfektetett egy védőt, ám Šemrinec hárította a ziccert, majd a kipattanót Pačinda fölé bombázta. Két perc múlva Guba centerét Maierhofer üresen helyezkedve pár lépésről ordító helyzetben mellé fejelte. A legvégén Bero gólhelyzetét védte Tujvel, a kippatanót pedig Holúbek a kapufába lőtte. Kezdődhetett az ünneplés a szurkolókkal!          

Remek hangulatot teremtett a 3800 néző a lelátókon, a szurkolótábor valódi tizenkettedik játékosunk volt. Jövő héten két mérkőzés következik: a hétköznapi fordulón keleti túra vár csapatunkra, kedden (április 19. - 19:00) az újonc Nagymihály fogad minket, majd a szombati (április 23. - 19:00) stadionbúcsúztatóra a Zólyombrézó érkezik.  

Edzői nyilatkozatok:

Tomislav Marić, DAC: „A csapat remekül betartotta a taktikai utasításokat a mérkőzésen. Tudtuk, hogy Trencsénnek gyors játékosai vannak, akik jól használják ki az üres területeket. Ezeket az üres területeket jól lezártuk a meccs nagy részében, ami egy nagyon igényes dolog. Meg kellett maradnunk nyugodtaknak, és egy helyzetet sikerült is hidegvérrel kihasználnunk. Volt egy kis szerencsénk is, amire szükség van egy ilyen minőségi csapat ellen.”

Martin Ševela, Trencsén: „Az első félidővel nem vagyok elégedett. Hiányzott a nagyobb akarat, a tűz a játékosokból. Megbántottuk a szerencsénket, ami aztán a második félidőben elpártolt tőlünk, bár beszorítottuk a hazaiakat. Több játékosunk sem hozta az elvárt szintet, mint pl. van Kessel. A mai teljesítményünkért nem érdemeltünk győzelmet.”

(fcdac.sk / Wimmer Gábor)

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies