Jelenlegi hely

DAC-szurkoló vagyok – Nagy Marián

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, október 22 - 09:47 | Színes
Ismét egy szimpatikus fiatalember ült velem szemben a sörkert teraszán, egy fiatalember, aki közvetve és közvetlenül is kötődik a DAC-hoz, a focihoz és szurkolótársaihoz. Nagy Marián, szurkolói közegben Marosinho maga is aktívan űzte ezt a mindenki által közkedvelt sportágat, volt egyszerű szurkoló, fanklub-elnök, és egy kultikus hely vezetője, ahol a sör mellé mindig kihozott pár baráti gondolatot is tálcán.
DAC-szurkoló vagyok – Nagy Marián

Szervusz Maros, van ez az általános kérdésem, hogy mikor kezdtél DAC-meccsekre járni? Fociztál is, ha jól tudom, voltál a fanklub elnöke, foglald össze kérlek a Klikkout olvasótáborának mindezt.

A focit csak hobbiszinten űztem, alacsonyabb osztályokban, szórakozásképpen, nem pénzért. Ha fizettek volna érte, nem is érdekelt volna, egyszer még a DAC egyik korosztályos csapatában is játszottam Dióspatonyban.

DAC-meccsekre talán ötéves koromtól járok, apum kivitt a stadionba, az elején még csak a salakpályán játszottam, míg ő nézte a meccset, aztán fokozatosan a kerítés elé kerültem, az úgymond akkori B-közép elé.

Azóta lehet mondani, hogy az első szerelem, ha DAC-meccs van, egy nappal előtte már nem lehet beszélni velem, gyomorgörcseim vannak, idegeskedek. Pláne a fontosabb meccseken, ha nyerünk, akkor jókedv van, de ha nem, akkor egy napig ismét nem lehet beszélni velem.

Bögi Róbert interjújának folytatását a KlikkOut weboldalán itt érhetik el.

Címkék: KLIKKout