Back to top

DAC-szurkoló vagyok – Horváth Bence

Publikálva: 2021, július 30 - 11:28
Ifjú barátunk, Horváth Bence aktivitását már egy ideje figyeltem a Facebookon a DAC-hoz köthető szurkolói csoportokban. Nem ismertem őt személyesen, a közösségi oldalakon sem voltunk privát kapcsolatban, mégis feltűnt, mekkora potenciál rejlik a soraiban. Pimaszul ötvözi fiatalos gondolkodását a focival, igazi stratéga, amolyan instagramos fejvadász.
DAC-szurkoló vagyok – Horváth Bence

Mondtam is magamban, ez a gyerek még sokra viszi az életben, mert nem valószínű, hogy véletlenszerűen bukkan rá azokra az információkra, amit ő közölni szeretne velünk. Furdalt a kíváncsiság, mi ez a lendület, hát megszólítottam. A riporthoz megtisztelő figyelmüket kérve: olvassunk és tanuljunk…

– Fiatal korod ellenére nagyon jó meglátásaid vannak a focival kapcsolatban. Honnét meríted? Természetesen főként a DAC-ról beszélgessünk, de a labdarúgás trendjei nyilván szélesebb látókört kívánnak.

– Az első DAC-os emlékem egy vasárnapi édesapámmal való kerékpározás során született. Úgy 8-9 éves lehettem, a szünetben már ingyen lehetett bemenni a stadionba. A második félidőt a nyugdíjas lelátón ülve néztük végig. Annyi maradt meg bennem, hogy jó a hangulat, valószínűleg a DAC játszik, és a szemközti lelátó tele van aggatva magyar zászlókkal. Következő alkalommal, 2008-ban a DAC–Zsolna meccsen kerestük a helyünket, minél közelebb a B-középhez. Aztán mivel gyerekként nekem még túl hangos volt a tábor, picit visszahátráltunk. Kint voltam a Rózsahegy elleni zártkapus meccsen is a stadion mögött, amikor Kweuke góljaival nyertünk.

Bögi Róbert cikkének folytatását a Klikkout magazinban itt olvashatják el

Ezt már olvasta?

Címkék: Klikkout
Cookies