Jelenlegi hely

A DAC szombati ellenfele: FC Blau-Weiss Linz

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 23 - 08:34 | DAC hírek
A cseh második ligást egy osztrák követi. Együttesünk jelenleg Ausztriában edzőtáborozik, és ma a helyi FC Blau-Weiss Linz lesz az ellenfele.
A DAC szombati ellenfele: FC Blau-Weiss Linz

Alapinformációk az ellenfélről:

Név: FC Blau-Weiss Linz

Alapítás éve: 1997

Klubszínek: kék és fehér

Stadion: Linzer Stadion (befogadóképesség: 21 005 néző); Donauparkstadion Linz (befogadóképesség: 2000 néző)

Város: Linz (200 000 lakos)

A klub legnagyobb sikerei: 6. hely az osztrák másodosztályban (2011/12); 1. hely az osztrák harmadik ligában (2015/16); 2x 1. hely az osztrák negyedik vonalban (1999/00), 2007/08); 6x nyolcaddöntő az osztrák kupában

Az első edzésegységek után csapatunk lejátszotta a 2018/19-es idényre való nyári felkészülés első barátságos mérkőzését, amelyen 1:3-as vereséget szenvedtünk a MOL Akadémián a cseh másodosztályú Znojmo ellen. A DAC egyetlen gólját Bayo szerezte. A felkészülés következő fázisába lépve Rossi vezetőedző védencei tegnap egyhetes összpontosításra utaztak Ausztriába, ahol a két barátságos találkozó közül szombaton abszolváljuk az elsőt, méghozzá az FC Blau-Weiss Linz ellen.

Az Ausztria harmadik legnagyobb városában székelő klub hivatalosan 1997-ben alakult, ám nem hivatalosan a két megszűnt klub, az FC Linz és az SV Austria Tabak Linz utódjának tekinthető. 1997-től a negyedik és a második liga között ingázott, az élvonalba még nem sikerült feljutniuk. Az Osztrák Kupában sem értek el kiugró sikert, hiszen a legjobb eredményük a nyolcaddöntő volt.

A kis klub legnagyobb ellenfele az első ligás városi rivális LASK Linz együttese. Érdekesség, hogy a „nagy testvér” a „kék-fehérek” húszezer férőhelyes otthonában fogadja a legnagyobb ellenfeleit, ahova már 2012-ben beköltöztek.

Az FC Blau-Weiss Linz – előző ellenfelünkhöz hasonlóan – szintén egy katasztrofális másodosztályú szezont tudhat maga mögött. 5-11-20-as mérleggel a tabella utolsó helyén végeztek, négy ponttal lemaradva az utolsó előtt Floridsdorfer AC-tól. A második vonal 10 tagúról 16 tagúra való kibővítése miatt azonban megúszták a kiesést. A legutolsó ligagyőzelmüket még áprilisban szerezték, ám a klub pont ekkor köszönte meg a szurkolóknak, hogy továbbra is nagy számban támogatják a csapatot. A sikertelen idény után óriási változások várhatók a játékoskeretben, és arról szól a fáma, hogy legkevesebb tíz futballista is elhagyhatja a klubot.

A kultúra városából származó klub június 18-án, hétfőn kezdte meg a nyári felkészülést. A DAC elleni párharc lesz számukra a felkészülés első barátságos mérkőzése. Azt, hogy nem akármilyen ellenféllel találkozunk, jól mutatja az a tény, hogy a felkészülési találkozóik során a híres skót Celtic Glasgow együttesével is megmérkőznek.

A Linzer tortáról is híres város második csapatának keretében főleg osztrák labdarúgókat találunk, viszont finn, brazil, horvát, ghánai, svájci és mali játékosuk is van. Pont ebből a klubból érkezett annak idején Zsolnára a támadó Yusuf Otubanjo és ide igazolt a egykori nagyszombati középpályás, Emir Halilović, aki azonban már nem tagja a csapatnak. A transfermarkt szerint szombati ellenfelünk játékoskeretének összértéke 4,33 millió euro, míg a mi keretünket 5,48 millió euróra taksálja a honlap.

A holnapi találkozó helyszíne a kisebbik linzi stadion, a kétezer férőhelyes Donauparkstadion. A belépés ingyenes! 

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC