Back to top

DAC-sikerekről hírt adni

Publikálva: 2017, február 22 - 06:35
Nagy Krisztián nevét a DAC-szurkolók nagyon jól ismerik, hiszen fiatal kora ellenére már hosszú évek óta a csapattal kapcsolatos mindennemű információk bázisa. A sárga-kék együttes sajtófőnökét kérdeztük a kezdetekről és a munkájával járó kihívásokról.

Honnan ered a foci iránti szeretet?

Igazából öröklődött, mivel nagyapám és édesapám is a DAC-ban dolgozott. Nagyapám játékososként, vezetőként és edzőként is tevékenykedett a klubnál, sőt geodétaként a tavaly nyárig érvényes pályaformát is ő mérte ki. Édesapám pedig titkár volt, majd csapatvezető, s vele jártam ki a meccsekre, de az elsőre nem emlékszem, mert már kisgyermekként természetes környezetem volt a stadion.

Mielőtt a DAC alkalmazottja lettél, hosszú éveken át szurkolói oldalt is működtettetek.

Igen, 2003-ban azon gondolkodtam, a klub egy évvel későbbi századik születésnapjára jó volna, ha elektronikus formát kapna a gyűjteményem, amelyet a nyolcvanas évektől vezettem. Sokat segített ebben a Sidó-Brányik szerzőpáros remek kiadványa, de mások is, többen adtak képeket és adatokat is. Célunk az volt, hogy megörökítsük az információkat és emléket állítsunk a múltnak. Az archívum résznek mai napig nagyon pozitív a visszajelzése, a külső értékelések alapján egész Közép-Európában egyedülálló. Azt is hozzá kell tennem, hogy mivel sokáig hiánycikk volt a klub hivatalos honlapja, így nem csak a múlt, hanem az aktuális információk kapcsán is fontos volt ez a tevékenység. Munka mellett, szabadidőben igyekeztünk a lehető legjobban csinálni.

Hogyan jött aztán 2014-ben az új klubvezetés részéről a felkérés?

A klubelnök keresett meg, akivel évek óta ismertük egymást és tisztában volt a tevékenységemmel. Mivel volt egy jó állásom, ahol az évek során kialakítottam a saját karrieremet, így nem volt könnyű a döntés, de sok tanácsot és a családdal való egyeztetést követően a szív diadalmaskodott. Három év távlatából elmondhatom, nem bántam meg ezt a váltást.

Melyek voltak az első feladatok?

A 2014-es tavaszi idény a klubban a tűzoltásról szólt, akkor még munka mellett kezdtem el  építeni a klub új honlapját. Első körben csak ennek elkészítését vállaltam, aztán jött a tulajdonos úr ajánlata, és az említett váltás főállásra.

Sajtófőnökként ismernek a legtöbben, de jóval több feladatot látsz el?

A weboldal és a közösségi oldalalak kezelése a legtöbb időt igénybe vevő feladat, a cikkek írása, a médiacsapathoz tartozó kollégák koordinálása is hozzám tartozik. Szóvivőként is én jelenek meg a nyilvánosság előtt, különféle alkalmakkor mikrofonnal a kezemben láthatnak. A sajtóval való kapcsolattartás is nagyon fontos és a szurkolók számára is látható munkám a mérkőzésekre megjelenő híradó szerkesztése, emellett sokrétű szervezési feladatokat is ellátok. Több nyelvet beszélve pedig igyekszem a játékosok közti kommunikációban is besegíteni, hiszen nagyon színes a csapatunk ilyen szempontból is. És még sorolhatnám…

Arra is kíváncsiak lennénk, mennyire kezelik jól a játékosok, hogy a DAC-nál nagy hangsúlyt helyeztek a nyilvánossággal való kapcsolattartásra és nekik is gyakran kell nyilatkozniuk.

Meg kell őket dicsérnem, nagyon pozitívan kezelik a sajtóérdeklődést, pedig látom, néhány mérkőzés után nem könnyű a kamerák elé állni. Ugyanakkor profi játékosokról van szó, többnyire már tudják mindennek a fontosságát. Személy szerint el tudnám azt is képzelni, hogy még ennél is többet szerepeljenek saját honlapunkon is, akár videós tartalmakon keresztül, de ez természetesen erőforrások kérdése is.

Milyen céljaitok vannak a DAC kommunikációja területén?

A kereket nem kell feltalálni, nyitott szemekkel járunk a világban, látjuk milyenek a trendek a sportkommunikáció területén, tehát tudjuk merre is vezet az irány, mit is kell tennünk. Lényeges, hogy milyen formában akarunk kommunikálni, de ennél még fontosabb, hogy miről: DAC-sikerekről!

Megjelent a Dunaszerdahelyi Hírnök 2017/4.számában.

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Nagy Krisztián
Cookies