Back to top

DAC-Nagyszombat: szurkolói információk

Publikálva: 2021, szeptember 25 - 10:10
Összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót a vasárnapi kerületi rangadóval kapcsolatban!
 DAC-Nagyszombat: szurkolói információk

BELÉPŐJEGYEK ÁRUSÍTÁSA

A legújabb kormányrendelet alapján a sporteseményeken a nézők a stadion befogadóképességének 75 százalékát foglalhatják el az ún. „zöld járásokban”, köztük a dunaszerdahelyiben is. Ennek köszönhetően vasárnap ismét közel tízezer néző előtt léphetünk pályára.

A MOL Aréna 12 700 férőhelyes, így a Nagyszombat elleni találkozóra akár 9 525 szurkoló látogathat ki.

A bérlet átruházható, tehát a tulajdonoson kívül más személy is felhasználhatja, amennyiben az adott árkategóriába tartozik.

A több nézőnek köszönhetően a szabad helyválasztás megszűnt, ismét mindenki – a bérletesek és a meccsjeggyel rendelkező szurkolók egyaránt – a jegyén/bérletén feltüntetett helyen ülhet.

Belépőjegyek továbbra is kaphatók, online és a jegypénztárakban egyaránt. Az árusításukra vonatkozó információkat itt találják.

A jegypénztár és a DAC store hétvégi nyitva tartása:
2021. szeptember 25., szombat:
DAC store: 09:00-12:00 | a MOL Aréna recepciója: 10.00-15.00
2021. szeptember 26., vasárnap:
DAC store: 14.00-19.30 | 2-es számú kassza: 13:00-19:30

Felhívjuk azon szurkolóink figyelmét, akik az elmúlt időszakban online vásároltak klubkártyát (CLUBCARD), hogy ezeket a mérkőzés napján a DAC store-ban és a jegypénztárban vehetik át, a feltüntetett nyitvatartási idő alatt.

Az alábbi igazolással rendelkező személyek léphetnek be szabadon a stadionba:
- teljesen beoltott személyek oltási igazolással, vagy
- 48 óránál nem régebbi negatív antigén teszt, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy LAMP teszt felmutatásával, vagy
- akik dokumentummal rendelkeznek arról, hogy az elmúlt 180 napon belül átestek a COVID-19 betegségen, vagy
- 12 évnél fiatalabbak.
A mérkőzésre előzetes regisztráció nem szükséges!

A fenti pontokban leírtakat igazoló nyomtatvány és egy személyazonosító igazolvány (útlevél) felmutatása, amit gyermekek esetén az egészségügyi igazolvány helyettesíti, a mérkőzésre való belépéshez feltétlenül szükséges.

Egyúttal megkérjük szurkolóinkat, hogy tartsák be a higiéniai előírásokat, főleg ezeket:
- a stadionba való belépés és az ott-tartózkodás csakis eltakart felső légutakkal (például szájmaszk, sál, kendő)lehetséges
- a stadionba való belépésnél és a belső helyiségekben is alkoholos kézfertőtlenítő adagolók lesznek kihelyezve és az utasításokat tartalmazó információs plakát
- nyilvános tömegrendezvényen való részvétel esetén a tömegrendezvény helyszínére érkezéskor és az onnan való távozáskor kötelező betartani a személyek közötti 2 méteres távolságot; ez nem érvényes a közös háztartásban élőkre és a partnerekre

ÉRKEZÉS, PARKOLÁS ÉS BELÉPTETÉS A STADIONBA

Felhívjuk szurkolóink figyelmét a stadion körüli, cca. 15:00 órakor életbe lépő közlekedési korlátozásokra. A parkolás a szokásos helyszíneken lehetséges, de a Vásártérre való behajtás csak a közelben található parkolók megteléséig lesz lehetséges, ezt követően szintén lezárásra kerül a motoros forgalom előtt. Javasoljuk még a Max és a Family Center bevásárlóközpontoknál található szabad parkolók használatát, illetve a Štúr utcán és a Sport utcán való parkolást.

A rendőrség figyelmezteti a szurkolókat, hogy a Gyurcsó utca mentén (a körforgalomtól a Kisudvarnoki útig) ezúttal nem lesz lehetőség a gépjárművek parkolására.

A hazai csapat szurkolói számára az A, B, C és D (D2, D3 és D4 szektorok) tribünök lesznek megnyitva. A kerekesszékesek kijelölt helyei az AB, BC szektor és a Silver VIP alatt találhatók.

vendégcsapat szurkolói számára a D1 szektor, illetve a CD rész, különálló, a hazai szurkolók szektoraitól elválasztott szektor lesz megnyitva. A vendékszurkolók beléptetése a hazaiaktól elkülönítve történik. A C5 szektor egy része ütközőzónaként üresen lesznek hagyva. A vendégszurkolók érkezését a rendőrség biztosítja. A két csapat és a Nagyszombat drukkereinek a stadionhoz való megérkezésekor – a már említetteken kívül – néhány környező utca részleges lezárásra kerülhet. Kérjük a szurkolókat, hogy figyeljék a szervezők és a rendőrség utasításait.

Maga a stadionba való belépés csak a forgókapukon keresztül lehetséges, amelyek a következő helyeken találhatóak:
- Az A és B tribün továbbá a B és C tribün sarkán: AP, AB, B1, B2, B3, B4, BC, C1, C2, C3, C4, C5
- Az AL szektor mögötti kapun át: AD, D2, D3, D4
- Az A tribün recepcióján át: Sky box, VIP
- A C és D tribün sarkán, belépés a CD és D tribünre: a vendégszektor

A szurkoló belépéskor hozzáérinti a megvásárolt belépőt/klubkártyáját a QR kódleolvasóhoz, amivel aktiválódik a forgókapu egy személy belépésére. A forgókapuk csak az arra a tribünre szóló, megfelelő belépők számára engedélyezik a bejutást.

Megkérjük a szurkolókat a korai érkezésre, hiszen a biztonsági vizsgálat során elfogadott intézkedések a szokásosnál több időt igényelnek. A stadion kapui másfél órával a kezdés előtt nyitnak (15:30), a VIP szektorok fél órával előbb (15:00).

A személyes ellenőrzés miatt a női szurkolók számára külön forgóajtók állnak rendelkezésre.

ARCFESTÉS, HÍRADÓ, DAC STORE ÉS FREE WIFI

A forgóajtók közelében, a B és C lelátók alatt a kapunyitástól (15:30) újra ingyenes arcfestést szervezünk a szurkolók részére.

A találkozóra kiadott színes meccsfüzetet (Híradó) a DAC store-ban találják majd meg a szurkolók, illetve a képre kattintva letölthető.

Használja ki a vásárlás lehetőségét, és látogasson el a hivatalos DAC store-ba, amely a mérkőzés napján 14:00 órakor nyit, és 19:30-kor zár. A DAC store-ban egy ún. „Fast line” is kialakításra kerül, a kiválasztott árucikkek megvásárlásának felgyorsítása érdekében. A forgókapukon áthaladva is vásárolhatnak a Fanshopban, konkrétan a BC szektorok sarkán megtalálható sátorban, ahol szintén érvényes a szezonbérlettel rendelkezők 5 százalékos árengedménye.

Az egész MOL Arénában elérhető a szabad internet hozzáférés. Keressék a MOL Aréna free wifi hálózatot, amelybe egyszerűen, a közösségi hálózatok vagy email segítségével tudnak bejelentkezni!

BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Figyelem! A mérkőzést az 1/2014. számú, a sportrendezvényekről szóló törvény értelmében a rendőrség különleges rendszerű (rizikós) sporteseménynek nyilvánította. A mérkőzés előtt és alatt szigorú biztonsági intézkedések lesznek foganatosítva úgy a szervező, mint a rendőrség részéről. A stadionba való belépés előtt személyi ellenőrzésekre kerül sor.

A stadionba vezető belépési pontokon a szervező szolgálat minden meghatalmazása kihasználásra kerül, méghozzá az ide vonatkozó törvény és a szervező szolgálat elvárt kötelességei betartásának alapján. Azok a személyek, akik láthatólag alkohol vagy egyéb szerek befolyása alatt állnak, nem lesznek beengedve a stadionba; ugyanez azokra is érvényes, akiknél az előbb említett anyagokat találnak a szervezők. Minden transzparens és zászló is ellenőrzésre kerül, amelyek nem lehetnek szilárd rúdon, és amelyek esetlegesen fegyverként használhatók. Abban az esetben, ha az említett tárgyak gyalázó, gúnyolódó szavakat, illetve olyan képeket tartalmaznak, amelyek alkalmasak a köznyugalom megzavarására, elkobzásra kerülnek, és a tulajdonosaikat nem engedik be a stadionba.

Kérjük a szurkolókat, ne hozzanak magukkal más államok szimbólumait, mert ezeket a rendezők nem engedik be a stadionba, és tulajdonosaikat átadják a rendőrségnek.

A belépők egyszer használatosak lesznek, ami azt jelenti, hogy a stadionba való belépés után már nem lesz lehetséges elhagyni azt, majd ismét visszatérni. Az egész mérkőzés során minden nézőnek magánál kell tartania az érvényes belépőjét, és a találkozó során felmutatnia azt a szervező szolgálat felszólítására.

Figyelmeztetjük szurkolóinkat, hogy bármilyen tárgyak bedobálása a pályára szigorúan tilos. Ennek megszegése szabálysértésnek minősül, amely a stadionból való kizárást von magával. Az egész stadiont és az egyes szektorokat kamerarendszer figyeli majd. Minden kamera által rögzített incidens azonnali kiértékelésre és elrendezésre kerül a szervező szolgálat és a rendőrség által. Rendbontás esetén a biztonsági egységek azonnali beavatkozása következik. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, MOL Aréna
Cookies