Back to top

A DAC megkezdte a nyári felkészülést

Publikálva: 2021, június 14 - 20:59
A 2021/22-es idény előtti felkészülés első napján húsz játékost fogadott a DAC vezetőedzője, Németh Antal.
A DAC megkezdte a nyári felkészülést

Ma pontban déli 12-kor a DAC számára is megkezdődött a nyári felkészülési időszak. Németh Antal vezetőedzőnek 4 kapus és 16 mezőnyjátékos állt a rendelkezésére az első napon.

Három hét szünet után telt meg újra élettel a MOL Football Academy főépülete, ahol jó hangulatban és nagy elszántsággal kezdődött meg a közös munka.

A játékosok a háromhetes pihenőre is kaptak individuális edzésterveket. Ezek elvégzését folyamatosan figyelte az edzői stáb, ma pedig belépő méréseket abszolváltak futballistáink. „A mozgástartomány, robbanékonyság, maximális erő és az állóképesség felmérése zajlik ma. Ezeket a paramétereket a szezon végén is lemértük. Összehasonlítjuk az eredményeket, ezek alapján dolgozzuk ki az edzéstervet, így a játékosok individuális terhelést kapnak az előttünk álló napokban és hetekben” – magyarázza Gábriš Csaba erőnléti edző.

A kerettagok fokozatosan, négy csoportra osztva érkeztek a klub edzőközpontjába. A tavaszi csapatból többen is hiányoztak. Mint ismeretes, Jannik Müller, Vida Máté és Isaac Christie-Davies távoztak, Sidney Friede pedig térdsérülése miatt befejezte a pályafutását. Niklas Sommer szerződése június 30-án lejár, a német jobbhátvéd szintén elhagyja a klubot. Egyelőre hiányzik a hosszabb ideig sérült Kalmár ZsoltCesar Blackman páros is. Válogatottbeli kötelességei miatt Eric Davis, Eric Ramirez és Schäfer András később csatlakoznak a társakhoz, úgyszintén Luciano Vera, Sebastian Nebyla és Zuberu Sharani (utóbbi Nagymihályban töltötte a tavaszt).

Régi-új arcnak Andrej Fábry és Malý Matúš számít, akik szeredi, illetve szenicei vendégjátékuk után tértek vissza. Somorjáról Martin Rymarenko és Dominik Veselovský érkezett. Egy teljes újoncot is fogadhattuk a 21 éves Bencze Márk személyében. Az egykori magyar korosztályos válogatott szélső próbajátékon vesz részt.

„Nagyon vártuk a felkészülés kezdetét, és hogy újra láthassuk egymást. A háromhetes pihenő alatt testben és lélekben is feltöltődtük. Kemény munka vár ránk, célunk alaposan felkészülni a bajnoki rajtra, az Európa Konferencia-ligára és a szlovák kupára. Ez lesz a felkészülés alapja. Annak is örülünk, hogy a Marseille és a Nice után egy újabb európai elitcsapattal, a Salzburggal is megmérkőzhetünk. Ez egy remek teszt lesz számunkra, meglátjuk, mire vagyunk képesek, és hogy hol kell még javulnunk” – nyilatkozta az első napon Dominik Kružliak csapatkapitány.

„Bízom benne, hogy mindenki olyan motivált, mint én. A mai mérések alapján fogjuk adagolni a terhelést. Péntekig itthon készülünk, majd következik az ausztriai edzőtábor. A felkészülési időszakban nagyon fontos lesz, hogy az erőnlét mellett játékban is előre lépjünk. A távozó játékosokat mindenképp szeretnénk pótolni, a potenciális jelöltekkel a tárgyalások folyamatban vannak” – fűzte hozzá Németh Antal, a DAC vezetőedzője.

A DAC első edzésnapján részt vettek: Jedlička, Száraz, Veszelinov, Horváth – Beskorovainyi, Balić, Braun, Brunetti, Andzouana, Njie, Moumou, Kružliak, Taiwo, Divković, Nicolaescu, Fábry, Malý, Veselovský, Rymarenko, Bencze

Hiányzók:
Schäfer, Davis, Ramirez – válogatottak
Vera, Nebyla és Sharani – később csatlakoznak
Kalmár, Blackman – sérülés

Az edzői stáb:
Vezetőedző: Németh Antal
Kapusedző: Martin Raška
Erőnléti edző: Gábriš Csaba
Videóelemző és segédedző: Tristan Thomas

A nyári felkészülés programja:
Június 14., hétfő: a felkészülés kezdete
Június 18. – június 25.: edzőtábor, Fügen, Ausztria
Június 25., péntek 18:00 ó: Red Bull Salzburg (osztrák, 1. liga) – DAC, Eugendorf, Ausztria
Június 30., szerda: az ellenfél és a helyszín egyelőre szervezés alatt
Július 3., szombat: DAC – Szombathelyi Haladás (magyar, 2. liga), Dunaszerdahely
Július 10., szombat: DAC – Vasas Budapest (magyar, 2. liga), Révkomárom
Július 15., csütörtök: az ellenfél és a helyszín egyelőre szervezés alatt

A Fortuna Liga új idényét július 25-én, Nagymihályban kezdjük. Három nappal korábban játsszuk az első találkozónkat az Európa Konferencia-ligában.

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?