Back to top

A DAC mai ellenfele: PFK Kubany Krasznodar

Publikálva: 2022, január 29 - 09:27
A törökországi összpontosítás második ellenfele a 2018-ban alapított, orosz másodosztályú PFK Kubany Krasznodar együttese lesz. A futballtérkép „ifjoncával” január 29-én, szombaton 15:30 órakor csap össze a DAC.
A DAC mai ellenfele: PFK Kubany Krasznodar

Alapinformációk az ellenfélről:
Név: PFK Kubany Krasznodar
Az alapítás éve: 2018
A klub színei: arany és zöld
Becenév: zöldségesek
Stadion: Kubany Stadium (befogadóképesség: 31 654 néző)
Város: Krasznodar (közel 1 000 000 lakos)

A klub legnagyobb sikerei: 1. hely az orosz harmadosztályban (2020/21); 2. hely az orosz harmadosztályban (2018/19).

Az orosz második ligás együttes lesz a negyedik ellenfelünk a téli felkészülés és a második a Törökországában abszolvált összpontosítás során. A Ligetfalu 5:1-es és a Ferencváros 2:0-s legyőzését követően legutóbb 1:1-es döntetlent értünk el a szerb élvonalbeli Topolya ellen. Egyetlen találatunkat Veselovskýszerezte.

PFK Kubany Krasznodar a Fekete-tengerhez közel fekvő, majdnem egymilliós városban székel, amely területét tekintve Oroszország 20 legnagyobb városa között van. A klub maga csak 2018-ban alakult az 1928-ban alapított FK Kubany Krasznodar csődjét követően. A névválasztással tehát az elődjét idézi, ám a múltjára ez már korántsem igaz – ehhez ugyanis az Orosz Labdarúgó-szövetség nem járult hozzá. A klub így mindössze a negyedik szezonját futja.

Az első hármat az orosz harmadosztályban töltötték. A legutóbbi, 2020/21-es idényt az 1. helyen fejezték be, így feljutottak az országos második vonalba.

A klub elsőrendű célja a másodosztályban való bennmaradás, de ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak. A szezon őszi fele után ugyanis csak a 16. helyen állnak, mindössze egyetlen ponttal a kiesőzóna felett. Az Orosz Kupában azonban sikeresen szerepelnek, ahol – az élvonalbeli városi rivális FK Krasznodar elleni presztízsgyőzelemnek köszönhetően is – már a nyolcaddöntőben járnak. Pont az országos kupabeli összecsapással indul számukra márciusban a tavasz, amelyen a moszkvai Szpartakkal csapnak össze.

A téli felkészülés alatt csak a kevesebb szerepet kapó futballisták távoztak Krasznodarból, ellenben igyekeznek a lehető legjobban megerősíteni a keretüket. A majdnem egyhónapos törökországi összpontosításra január 8-án érkeztek, és egészen február 2-ig tart az edzőtáboruk. A beleki tartózkodásuk során három barátságos mérkőzést is abszolváltak. Mindannyiszor élvonalbeli gárdákkal mérték össze az erejüket, és mindegyik alkalommal 0:1-es vereséget szenvedtek a macedón Bregalnica, a szerb Čukarički és a szlovén Celje ellen. Az összpontosítást a kazah Tobol Kosztanaj ellen zárják.

Ellenfelünk játékoskeretét túlnyomó többségben orosz játékosok alkotják, és az értéke 7,13 millió euró. A mi keretünk összehasonlításképpen 10,60 millió eurót ér. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies