Back to top

A DAC legközelebbi ellenfele: FK Čukarički Belgrád

Publikálva: 2022, január 30 - 18:37
A sárga-kékek törökországi összpontosítása a végéhet közeledik, jön a félhold országában abszolvált utolsó mérkőzésük. Az Európa Konferencia Liga 2021/22-es kiírásának 3. előselejtezős résztvevője, az FK Čukarički Belgrád jelenleg a harmadik legjobb szerb csapat, amellyel január 31-én, hétfőn, otthoni idő szerint 15:00 órai (Törökországban két órával több van) kezdettel mérkőzik meg csapatunk.
A DAC legközelebbi ellenfele: FK Čukarički Belgrád

Alapinformációk az ellenfélről:
Név: FK Čukarički Belgrád
Az alapítás éve: 1926
A klub színei: fekete és fehér
Stadion: Čukarički Stadium – befogadóképesség: 4 000 néző
Város: Belgrád (csaknem 1 200 000 lakos)
A klub legnagyobb sikerei: 1x szerb kupagyőztes (2014/15); 3x 3. hely a szerb élvonalban (2014/15, 2015/16, 2020/21); 1x 3. előselejtező az Európa Konferencia Ligában (2021/22).

Az utóbbi két év harmadik legjobb szerb gárdája komoly erőpróba lesz számunkra a 2021/22-es szezon közelgő tavaszi fele előtt. A Čukarički lesz a felkészülés során az ötödik, egyúttal a törökországi összpontosítás utolsó ellenfele. Eddig a Ligetfalut 5:1-re, a Ferencvárost 2:0-ra győztük le, a Topolya ellen 1:1-es döntetlen született, legutóbb pedig 0:1-es vereséget szenvedtünk a Kubany Krasznodartól. A felkészülés legeredményesebb játékosa továbbra is a háromgólos Krstović.

Az FK Čukarički Belgrád története 1926-tól íródik. A legsikeresebb időszakot azonban a legutóbbi évtized hozta el. 2012-ben Dragan Obradović vette meg, így a Čukarički lett az első olyan klub, amely magánkézbe került. Az Obradović-éra 10 éve alatt a kevésbé híres belgrádi klubnak sikerült elhódítania a Szerb Kupát, háromszor lett bronzérmes a bajnokságban, a jelenlegi idényben pedig bejutott az Európa Konferencia Liga 3. előselejtezőjébe. A 2. selejtezőkörből indultak, ahol az azeri Sumgayit csapatát búcsúztatták, ám a következő akadályt – a svéd Hammarby – már nem sikerült megugrani.

Ellenfelünk a szerb Szuperligában is ismét jól szerepel. A tavalyi szezon harmadik helye után ismét közvetlenül a belgrádi nagyok, a Partizan és a Crvena Zvezda mögött állnak, akik kiemelkednek ebben a balkáni ország pontvadászatából, és lényegében „saját bajnokságot” játszanak. A Čukarički tetemes, nyolcpontos előnnyel rendelkezik az üldözők előtt.

Az idény tavaszi felére való felkészülés kezdetén a belgrádiakat sem kerülte el a kiterjedtebb koronavírus-járvány. Ennek ellenére azonban már 3 mérkőzést is abszolváltak. Legutóbbi ellenfelünket, a Kubany Krasznodart 1:0-ra legyőzték, a szlovén Mura ellen pedig 1:1-es döntetlen született. Az eddigi utolsó találkozójuk eléggé vadra sikeredett: az orosz másodosztályú Alanyija Vlagyikavkaz elleni összecsapásuk a 44. percben félbeszakadt az ellenfél durvasága, Janković sérülése és a pályán kialakuló konfliktushelyzet miatt. A bajnoki idény második felét február közepén kezdik, mégpedig rögtön a CZ Belgrád elleni rangadóval.

A főként hazai, szerb futballistákból álló keretnek az a Jovanović és Mijailović is a tagja, akik iránt nemcsak a legnagyobb belgrádi klubok, hanem top bajnokságok együttesei is érdeklődnek. A milliós városból érkező Čukarički játékoskeretének a jamaicai válogatott Campbell, a szerb 21 éven alatti nemzeti csapatot erősítő MicovićLukićJanković és a bosnyák U21-es Savić is a tagja. A transfermarkt szerint a keretük összértéke 18,05 millió euró, míg a miénké 10,85 millió euró.    

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies