Back to top

DAC-játékos a Fortuna liga legjobb tizenegyében!

Publikálva: 2016, július 5 - 16:42
Vasárnap koraeste a pozsonyi Carlton hotelben került sor a 2015/16-os Fortuna liga legjobb tizenegye-szavazás ünnepélyes eredményhirdetésére. Az álomcsapatban a tavalyi idény leggólerősebb DAC-játékosa, ERIK PAČINDA is helyet kapott! A szezon legjobb labdarúgója Matúš Bero lett.

A Fortuna liga 2015/16-os évadának legjobb tizenegyében öt klub játékosai kaptak helyet. A legtöbb futballistát, szám szerint ötöt, a bajnok Trencsén adja - Martin Šulek és Kingsley Madou a védelemben, Ibrahim Rabiu, Gino van Kessel és Matúš Bero pedig a középpályán kapott helyet. A Slovantból és a Zsolnából két-két labdarúgó szerepel a legjobbak között. Az „égszínkékeket” a kapus Ján Mucha és a védelmünk korábbi vezére, Saláta Kornél képviseli. A zsolnaiak közül a középpályás Viktor Pečovský és a hátvéd Milan Škriniar kapott helyet a legjobb tizenegyben. Utóbbi már a téli szünetben a Sampdoriához igazolt. Az idény legjobb tizenegyében csak egy csatár, a nagyszombati David Depetris szerepel. Klubunkat a bal oldali középpályás, Erik Pačinda képviseli a szezon tizenegyében, aki az elmúlt idény előtt érkezett Dunaszerdahelyre a kassai VSS-től, és még két évig szóló szerződése van a DAC-cal. Az első sárga-kék idényében 31 mérkőzésen kapott szerepet, 2777 percet játszott, 10 gólja mellé hét sárga lapot is begyűjtött. Gratulálunk, Erik!

A Fortuna liga álomtizenegye mellett a legjobb edzőt is díjazták. A trencséni Martin Ševelát választották a legjobb edzőnek, aki ezzel megvédte a címét. A már említett Matúš Bero, aki szintén a trencsénieket képviseli, lett az előző idény legjobb labdarúgója. A szezon felfedezettje, Martin Šulek szintén a bajnokcsapatot erősíti, és a gólkirály is Csák Máté vára alól érkezett: Gino van Kessel 17 találattal végzett a góllövőlista élén. A Fair play-díj is a bajnokcsapatot illeti. Az ünnepi ceremónián Ivan Kružliak vehette át a legjobb játékvezetőnek, Roman Slyško pedig a legjobb asszisztensnek járó díjat. A 2014/15-ös idény végén szintén ők voltak a díjazottak.

Az ankétban a Fortuna liga csapatainak vezetőedzői, a Ligás Klubok Uniójának elnöke és vezérigazgatója, a SZLSZ képviselői (a szlovák „A” és a 21 éven aluli válogatott szövetségi kapitánya, a Végrehajtó Bizottság technikai igazgatója és az edzők képviselője) és a média képviselői. A legjobb bírókra a SZLSZ játékvezetőinek megfigyelői szavaztak a SZLSZ Játékvezetői Szövetségével együttműködve.

A Fortuna liga 2015/16-os évadának legjobb tizenegye:

Ján Mucha (Slovan, 20 szavazat) – Martin Šulek (AS Trencsén, 9), Saláta Kornél (Slovan, 19), Milan Škriniar (MŠK Zsolna, 9), Kingsley Madu (AS Trencsén, 19) – Viktor Pečovský (MŠK Zsolna, 15), Ibrahim Rabiu (AS Trencsén, 12) – Gino van Kessel (AS Trencsén, 13), Matúš Bero (AS Trencsén, 20), Erik Pačinda (DAC Dunaszerdahely, 6) – David Depetris (nagyszombati Spartak, 8)

Legjobb edző: Martin Ševela (AS Trencsén, 22 szavazat)

Legjobb játékos: Matúš Bero (AS Trencsén, 16 szavazat)

A szezon felfedezettje: Martin Šulek (AS Trencsén, 9 szavazat)

Legjobb góllövő: Gino van Kessel (AS Trencsén, 17 gól)

Legjobb játékvezető: Ivan Kružliak

Legjobb asszisztens: Roman Slyško

Fair play-díj: AS Trencsén

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Erik Pačinda
Cookies