Jelenlegi hely

DAC: Így írtunk mi: az év legszebb pillanatai

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, január 4 - 08:53 | DAC hírek
A 2017-es év már a múlté, ugyanakkor sok szép emléket hagyott maga után. A DAC honlapjának szerkesztői kiválogattak néhányat a legszebb tavalyi pillanatokból, hogy felidézzük őket a honlapon megjelent meccsbeszámolók alapján.
DAC: Így írtunk mi: az év legszebb pillanatai

2017. április 8., DAC-Slovan 1:0. Gólszerző: 90.+ Šafranko

Legyőztük a Slovant! A 92. percben született Šafranko-találattal 1:0 arányban megvertük legnagyobb riválisunkat. A több mint 7000 néző percekig állva tapsolta a csapatot még a lefújást követően is. A puskaporos hangulatú meccskezdet után így a mérkőzés vége igazi örömünneppé változott.

Mikor már szinte mindenki elkönyvelte az újabb gólnélküli döntetlent, jött a fantasztikus utolsó utáni perc. A baloldalon Davis végezhetett el egy szabadrúgást. A belőtt labdát Šafranko csúsztatta mesterien a kapu felé, a labda pedig a bal kapufáról pattant a gólvonal mögé – 1:0. A gólt követően szinte „felrobbant” a stadion, igazi eufórikus hangulat uralkodott, mindenki állva tapsolt, és a hangszálaival sem spórolt senki. A szurkolók hosszú perceken keresztül éltették a csapatot. Öt év után ismét legyőztük hazai pályán a Slovant!

2017. április 15., Trencsén-DAC 0:1. Gólszerző: 14. Pačinda

Történelmi siker volt a mai húsvéti győzelem, a Trencsén otthonában ugyanis korábban még soha sem sikerült pontot szereznünk. Pačinda 14. percben szerzett találatával ezúttal meglett a három pont, ami azt is jelenti, hogy már 11 forduló óta vagyunk veretlenek a Fortuna Ligában.

Pačinda Zsivkovicstól kapott egy remek passzt a középpályán, a védők nagyon lemaradtak a nyolcasunkról, így egyedül vezethette a labdát a kapusra, aki mellett ballal gyönyörűen gurított a hálóba – 0:1.

2017. augusztus 20., DAC-Zsolna 4:2. Gólszerzők: 15. Pačinda, 48. Kalmár, 64. Ljubičić, 90. Divković ill. 67. Otubandjo, 78. Mráz

Micsoda ünnep, fantasztikus győzelem a címvédő ellen! Gyönyörű játékkal vertük meg a teltházas MOL Arénában a Zsolnát, amely az utolsó negyedórára izgalmassá tette a játékot, de a ráadás perceiben szerzett találatunknak köszönhetően egyértelművé vált: István király-napján Dunaszerdahelyen nem győzhet más, csak a DAC!

Fölényünk a 15. percben érett góllá egy mintaszerű támadást követően: miután Ljubičić próbálkozását a kapus kitenyerelte, Vida ismét a kapu elé küldte a labdát, amely Pačinda fejéről a kapufa érintésével landolt a hálóban – 1:0. Remek akció volt!

A második játékrész eleje szinte lemásolta az elsőt, sőt! Volt, aki még vissza sem ért a lelátóra a büféből, mikor már 2:0-val mentünk egy újabb parádés akció után. Ljubičić hozta játékba Davist, aki laposan tette tovább a kapu elé Pačindának a labdát, de ő még Holec kapust találta el, viszont az ismétlést Kalmár már bevarrta – 2:0. Álomkezdés, álomfolytatás.

A 64. percben csapatkapitányunk, Ljubičić lövését követően rezdült újból Holec hálója – 3:0. Ezúttal is Kalmár volt az előkészítő. A csordultig megtelt MOL Aréna ekkor már extázisban skandálta, hogy „Játszik a DAC!”

A 90. percben az i-re is sikerült feltennünk a pontot. Kaša középpályán elkövetett hibáját használta ki a csereként beállt fiatal Divković, aki szinte csúszva juttatta a labdát a hálóba, beállítva ezzel a 4:2-es végeredményt.

Tűzijátékot nemcsak a nap végén láthattunk ma, államalapító királyunk ünnepén, hanem a pályán is. Már három góllal is vezettünk a bajnok ellen, amikor a Zsolna megrázta magát, és a végére izgalmassá tette a meccset. Az eszméletlen szurkolótábor előtt azonban nem remegtek meg a sárga-kék lábak, sőt, a legvégén a negyedik találattal megadtuk a kegyelemdöfést a zsolnaiaknak.

2017. november 3., DAC-Slovan 2:1. Gólszerzők: 65. Pačinda, 83. Kalmár ill. 31. Hološko

Fantasztikus győzelem a főépület avatásával egybekötött örökrangadón, amelyen vert helyzetből vertük meg a Slovant! Hološko első félidőben szerzett fejesére a második játékrészben Pačinda és Kalmár válaszolt, a 10 226 néző pedig extázisban énekelte, hogy „Micsoda álom, micsoda mámor…”

Aztán jött Davis és Pačinda – előbbi beadott, utóbbi bólintott, és a 65 percben meglett az egyenlítés – 1:1. Őrült hangulat lett úrrá az arénában, ahová ma 10 226-an váltottak jegyet. Ettől a pillanattól kezdve új meccs kezdődött, és szinte már csak egy csapat volt a pályán, amelyik megpróbálta ellenfelére erőszakolni az akaratát, mégpedig a DAC. Ljubičić sokadszor próbálkozott távoli lövéssel, és a csereként beállt Mervó is vezetéshez juttathatott volna bennünket, végül mégis Kalmáré lett a dicsőség. Zsolt előtt túl nagy tér nyílt a pozsonyi tizenhatos sarkán, amit remekül ki is használt, és jobb lábára tette a labdát, majd lőtt – 2:1. Még az új tribün is szinte beleremegett a gól ünneplésébe, és akkor már nem volt más hátra, minthogy a tömeg kiszurkolja a végső győzelmet.

Heroikus küzdelem után óriási fieszta szemtanúja volt a MOL Aréna. A képlet pedig egyszerű: hadd vezessen egy góllal a Slovan, majd rúgj nekik kettőt, és biztos a siker! A győzelem egész Dunaszerdahely és minden DAC-drukker győzelme.

forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC