Back to top

A DAC idei első találatát Oliver Jürgens szerezte

Publikálva: 2024, január 21 - 09:51
A sárga-kékek összesen négy mérkőzést abszolválnak a téli felkészülés keretén belül, az első tegnap délután zajlott a MOL Akadémián, amelyen az osztrák élvonal őszi negyedik helyezettjét, a TSV Hartberg együttesét látták vendégül.
A DAC idei első találatát Oliver Jürgens szerezte

Ellenfelünk apró fennakadást tapasztalt a határon, így a kezdés félórával későbbre, 13:30-ra módosult.

Edzői stábunk célja a megterhelés egyenlő elosztása volt az erőnlétileg nehéz időszak után, így összesen 22 futballista lépett pályára csapatunk színeiben. A hosszabb ideje sérültek (Goure, Csinger és Gavrić) listájához Čermák, Vesolvský, Redzic (sérülés) és Kaš(betegség) is csatlakozott. Ramadan válogatottjával az Ázsia-kupán szerepel.

Velük ellentétben lehetőséget kaptak a partnerklubjaink futballistái, a somorjai Nathan Vitor De Almeida Silva és Mikuláš Demjanovič, továbbá az a Keresztes Krisztián is, aki ősszel a Győr csapatkapitánya volt. Tizenkilenc éven alatti korosztályos csapatunkból Jakub Zemkot és Nino Žigát küldte pályára az edzői stáb.

Az Újpest FC kötelékébe tartozó 20 esztendős észt támadót, Oliver Jürgenst is bemutatkozott, aki próbajátékon szerepel Dunaszerdahelyen.

A napos, ám hűvös időben játszott edzőmeccs első félidőjében a mi akaratunk érvényesült, agresszivitásunkkal és a magas letámadással nem kevés gondot okoztunk a vendégeknek. Épp a labdaszerzések, valamint pontrúgások után tudtunk leggyakrabban veszélyeztetni. Barišić kétszer is közel járt a gólhoz: a 25. percben Sallinger kapus nagyszerű mozdulattal hárította lövését, a 37. percben pedig horvát csatárunk a kapufát találta telibe. A 33. percben Herc szöglete után Nathan lábában maradt a gól, Sallinger ismét remekelt. A 42. percben azonban már ő is verve volt: az aktív Jürgens a bal alsóba célzott, és megszerezte a vezető találatunkat – 1:0. Barišić készítette le neki a labdát.

A szünetben mindkét fél teljes sorcserét hajtott végre, és a játék képe is megváltozott. A vendégek első lövésére a 63. percig kellett várni, majd egyre veszélyesebbé váltak. Összesen öt kapura tartó lövést jegyeztek, mindet az utolsó negyedórában, és bizony Samuel Petráš is bemutatott néhány bravúrt. Mivel azonban a hálónk érintetlen maradt, a túloldalon pedig Vitális ígéretes próbálkozásai elkerülték a kaput, az állás már nem változott.

A második előkészületi találkozónkat jövő hét pénteken, 2024. január 26-án abszolváljuk Bécsben a helyi FK Austria ellen. A meccs kezdési időpontja 15.00, amelyet a Generali Arena stadionban rendeznek nézők nélkül. A hazai klubbal együttműködve azonban a mérkőzést élőben közvetítjük.

DAC 1904 - TSV Hartberg 1:0 (1:0)
MOL Akadémia, Dunaszerdahely, 2024. január 20., szombat, 13:30 ó, napos, hűvös idő, +3°C
Góllövők: 42. Jürgens 1:0
Sárga lap: 39. Andzouana, 83. Vitális - 39. Komposch, 80. Heil
Játékvezető: Chromý - Lalo, Hegedűs, 220 néző
DAC, I. félidő: Popović - Gruszkowski, Brunetti, Nathan, Andzouana - Dimun, Herc, Jürgens - Záhradník, Barišić, Trusa. II. félidő: Petráš – Pinto, Zemko, Keresztes, Mendez - Vitális, Káčer, Romero - Žiga, Krivokapić, Demjanovič. Edző: Xisco Muňoz.
Hartberg, I. félid: Sallinger - Brückner, Komposch, Keita, Pfeifer - Halwasch - Urdl, Pfeffer (16. Schutti) - Avdijai, Entrup, Providence. II. félidő: Ehmann - Heil, Rotter, Steinwender, Schutti - Kainz - Prokop, Sangare - Frieser, Lemmerer, Kröpfl. Edző: Markus Schopp.

STATISZTIKA:

Lövés – kapura 5:5, mellé 7:2
Szöglet – 7:3
Les – 2:1

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies