Jelenlegi hely

A DAC hivatalos panaszt nyújtott be

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 21 - 15:53 | DAC hírek
Az FC DAC 1904 panaszt nyújtott be Marhefka játékvezető vasárnapi, a rájátszás második fordulójában megrendezett Slovan-DAC rangadón mutatott teljesítménye miatt.
A DAC hivatalos panaszt nyújtott be

A vasárnapi, a Fortuna Liga tabellájának második helyéért folyó Slovan-DAC derbi a hazaiak 2:0-s győzelmével ért véget, ám a mérkőzésnek a zöld asztalnál lesz folytatása.

A DAC ugyanis tegnap hivatalos panaszt nyújtott be Boris Marhefka játékvezető tevékenysége miatt. Véleményünk szerint durva hibáival jelentősen befolyásolta a mérkőzés menetét, méghozzá a DAC kárára, és a részrehajló bíráskodásával közvetlenül befolyásolta annak végeredményét.

A panaszban a klub olyan konkrét eseteket sorol fel, amelyeket a játékvezető hibásan ítélt meg (lásd a videót is):

1. A kapusunk, Patrik Macej elleni szituáció hibás megítélése; a játékvezető nem vette észre, hogy a hazaiak 29-es számú játékosa, Vasil Bozhikov könyökkel megütötte hálóőrünk arcát a labda tizenhatosból való kirúgása közben. Az arcra mért ütés miatt ki kellett volna állítani a Slovan futballistáját; a játékvezető abszolút nem reagált erre a szituációra (3. perc).

2. A Slovan 66-os számú játékosa, Kenan Bajrić egy ígéretes támadás közben kézzel lerántja és lábbal felrúgja a DAC futballistáját, Marko Divkovićot, aki egyébként maga mehetne az ellenfél kapujára. A játékvezető részéről ez a szabálytalanság megtorlatlan maradt; le kellett volna fújnia a szabálytalanságot, és kiállítani Bajrićot. (23. perc).

3. Kiugró játékosunkat, Marko Divkovićot Boris Sekulič bal kézzel rántotta le a büntetőterületen belül. A játékvezetőnek büntetőt kellett volna ítélnie (25. perc).

4. A játékvezető szeme előtt Kenan Bajrić kézzel szabálytalankodik Christián Herc ellen a tizenhatos előterében. Hasonló helyzet játszódott le a 69. percben is, amikor Holman Dávid felugrás közben könyökkel megütötte Christián Hercet a játékvezető szeme láttára, aki egyik szituációban sem látott szabálytalanságot.

5. Kalmár Zsolt jogtalan sárga lapja; az adott pillanatban labdarúgónk nem volt szabálytalan (40. perc).  

6. A 64. percben Tomáš Huk ellen Milan Rundić szabálytalankodott a hazaiak tizenhatosában; azzal, hogy a játékvezetők nem jeleztek leshelyzetet, le kellett volna fújni a Huk elleni szabálytalanságot és büntetőt ítélni.

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC