Back to top

DAC győzelem a stadion búcsúztatón

Publikálva: 2016, április 24 - 08:31
Egy gólos győzelemmel búcsúztatta öreg stadionját a DAC, amely fantasztikus záróeseményt szervezett az utolsó mérkőzésre. A találkozó egyetlen találatát Marin Ljubicic szerezte.

A mérkőzés a stadion búcsúztatójának jegyében telt, több mint 30 év után búcsúzik a sok emléket megélt aréna. Sérülésekkel tűzdelt a DAC csapata, Davis, Brašeň, Szarka Ákos és Straka Gábor sem bevethető.

A mérkőzés nem az elvárások szerint zajlott, az első félidő nem hozott sok izgalmat. Az első komoly helyzetet a vendégek dolgozták ki, Turňa indult meg a jobb oldalon, beadását viszont nem tudták értékesíteni. A 7. percben Polievka eresztett meg egy lapos lövést, de Kuciak kapus a helyén volt. Ezután a két tizenhatos között folyt a játék, többnyire a DAC játékosai birtokolták a labdát, viszont a vasgyáriak voltak veszélyesebbek. Főleg a széleken vezetett támadások okoztak problémát, a kapu előtt viszont már nem volt játékos. A DAC sem produkált kimagasló futballt, támadásban hiányzott az aktivitás.

Remekül indult a második félidő, Stephens küzdötte be magát a tizenhatosba, ahol viszont szabálytalankodtak vele szemben, így a játékvezető büntetőt ítélt, Pačinda viszont a kapufát találta telibe. Ami nem sikerült Pačindának, az összejött Ljubicicnek. Az 55. percben Horváth Béla szöglete után a szerb középpájás fejelt a kapuba - 1:0. a gól után továbbra is a DAC játékosainál volt a labda, főleg a két tizenhatos között. A 66. percben Horváth veszélyes beadását Kuciak ütötte ki, egy perccel később Sarr távoli lövése a felső kapufát találta telibe. A 72. percben egy tetszetős összjáték után Horváth Béla löketét Kuciak fogta. A 87. percben a vendégek részéről Podio próbált veszélyeztetni, szabadrúgását viszont senki sem érte már el.

A lefújás után is volt látnivaló, a DAC vezetősége és a városatyák letették az új stadion alapkövét.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely–Zólyombrézó 1:0 (0:0)

Gólszerző: Ljubicic (55.)

4.191 néző

Sárga lapok:  63. Simon Pambu - 50. Krivák, 80. Podio

FC DAC: Tujvel - Živkovič, Ljubicic, Egri, Simon Pambou - Huk, Ľupták (46. Horváth) - Pačinda, Sarr, Polievka (60. Štepanovský) - Stephens (Černák, 90.)

Podbrezová: Kuciak - Turňa (6. Sabler), Krivák, Kostelný, Dordevič - Viazanko, Kupčík, Podio, Šafranko (80. Duda) - Peševski , Rendla

(Forrás: sportolunk.sk, fotó: Kertész Ladislav)

 

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, DAC-stadion
Cookies