Back to top

DAC B/Nyékvárkony - Bős 1:2 (0:0)

Publikálva: 2017, augusztus 22 - 06:52
A hatodik szomszédrangadón született meg az első idegenbeli győzelem. Igazi harc volt, kevés helyzettel. A bősiek öt perc alatt két gyors ellentámadást gólra váltottak, és megőrizték száz százalékos mérlegüket az új idény elején.

DAC B/Nyékvárkony - ŠK 1923 Gabčíkovo 1:2 (0:0)

2017.08.19., szombat, 17:00

Góllövők: 89. Moďoroši (11 m) - 52. Bujka, 57. Cingel

Játékvezető: Fehér - 300 néző

DAC B/Nyékvárkony: Slávik - Kosorin, Varga (65. Janček), Kwin, Bajić - Tešlár (65. Csóka), Nagy - Moďoroši, Mészáros, Iván (76. Szelle) - Grebač. Edző: Branislav Fodrek.

Edzői értékelés

Branislav Fodrek: „Tipikus rangadót játszott a két csapat, nem hiányoztak az érzelmek és a hatalmas küzdelem sem a fair play határát súrolva. Pontosan erre számítottunk, ennek szellemében készültünk az összecsapásra. A játék főleg a tizenhatosok között zajlott, a harc dominált, a futballszépség kárára. Az első gólról szólt a meccs: tudtuk, hogy aki szerzi, az nagy előnybe kerül. Az első félidőben volt két-három helyzetféleségünk, de nem sikerült betalálnunk. Az első játékrészben egy helyzetet leszámítva semmit sem engedélyeztünk a vendégeknek. Figyelmesen védekeztek, maximálisan szervezettek voltak, és vártak a hibáinkra. A gyors ellentámadásokat erőltették, amire tipológiájukat tekintve meg is vannak a játékosaik. Sajnos a második félidő elején öt perc alatt két hatalmas és naiv hibát is elkövettünk, a védelemben nem voltunk szervezettek. Az ellenfél mindkét bakit kíméletlenül meg is büntette. Megpróbáltunk még valamit kezdeni az eredménnyel, de ellenfelünk mélyen hátrahúzódott védekezni, és már nehezen kerültünk helyzetbe. A befejezéseknél is hiányzott egy kicsivel több minőség, a nagyobb nyugalom. A bősiek agresszív és jó védelme ellen nem tudtunk váratlant húzni. Nagy kár Moďoroši szabadrúgásáért még 0:1-es állásnál, amit Izsmán a gólvonalról ütött ki, és az ellentámadásból megkaptuk a második gólt. Nem marad más hátra, mint gratulálni az ellenfélnek. Nálunk hiányzott egy olyan játékos, aki magára vállalta volna a felelősséget. Meddő mezőfölény jellemezte a játékunkat, helyzetek nélkül. Nagyon szerettük volna megnyerni a rangadót, fáj a hazai vereség, Az otthon elvesztett pontokat idegenben kell visszaszereznünk.”

Vasárnap, augusztus 27-én az ŠK LR CRYSTAL Lednické Rovne otthonába látogat a DAC juniorcsapata.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, DAC B-csapat
Cookies