Back to top

A DAC 1904 - MFK Vyškov felkészülési mérkőzés előtt

Publikálva: 2024, július 5 - 17:38
A DAC a nyári felkészülés második találkozóján a cseh másodosztály tavalyi negyedik helyezettje ellen lép pályára. Az összecsapás szombaton 10:30-kor kezdődik.
A DAC 1904 - MFK Vyškov felkészülési mérkőzés előtt

Csapatunk múlt szombaton 0:0-s döntetlennel kezdte a nyári felkészülési meccsek sorozatát az Austria Wien ellen. A rekkenő hőségben lejátszott találkozót követően szombaton délelőtt hazai környezetben lépnek pályára Xisco Muñoz védencei.

Hétfőn szünnapot kaptak a fiúk a spanyol vezetőedzőtől, keddtől viszont teljes erőbedobással készült a gárda az MFK Vyškov elleni újabb találkozóra. A cseh másodvonalbeli együttes a tavalyi szezonban az utolsó pillanatig küzdött története első élvonalbeli tagságáért, a siker azonban elmaradt Jan Kameník vezetőedző és csapata számára. A csehek két nappal később kezdték meg a nyári felkészülést, mint mi, a szombati pedig már a harmadik edzőmeccsük lesz az új szezon előtt. Ellenfelünkről minden fontos információt itt olvashatnak.

A szombati találkozón a hőmérő higanyszála várhatóan ismét eléri majd a 30°C fokot, de ezúttal rendhagyó módon nem 90 percig, hanem kétszer 60 percig tart majd a mérkőzés. „A felkészülési időszak első két hetében főként a védekezést gyakoroltuk, de ezen a héten már a támadásokra is jóval nagyobb hangsúlyt fektettünk. A játékosaim törekedtek a lehető legtöbbet kihozni magukból az edzéseken. Igyekeztünk kiküszöbölni a bécsi mérkőzés hibáit. Lépésről lépésre haladunk. Ezúttal kétszer hatvan percet játszunk, szeretném ha a pályán mindenki meg tudná mutatni a benne rejlő potenciált“ – fogalmazott a találkozót megelőzően Xisco Muñoz.

Klubunk vezetősége a héten megegyezett a Ferencvárossal Damir Redzic átigazolását illetően, a kölcsönjátéka lejárta után a magyar szélsővel 2027 júniusáig szóló szerződést kötöttünk. Rajta kívül egy másik támadóval is erősödött a csatársorunk: Almási László egyéves kölcsönjátékra érkezett a Baník Ostravától. „Egyénileg és csapatszinten is a legmagasabb célok vannak előttem: gólokkal szeretném segíteni a csapatot, hiszen ez a csatár dolga” – nyilatkozta a szerződése aláírását követően a 196 cm magas dunaszerdahelyi támadó, abban bízva, hogy már a Vyškov ellen lehetőséget kap a bizonyításra.

Még egy változás történt a héten a játékoskeretben: a tavaly nyáron leigazolt, majd az elmúlt szezont a Győri ETO-nál vendégjátékon töltő Kovács Márk a következő idény végéig – 2025. június 30-ig – a román másodosztályú FK Csíkszereda Miercurea Ciuc csapatát erősíti kölcsönjátékosként.

A DAC 1904 - MFK Vyškov előkészületi találkozó 2024. július 6-án, szombaton 10:30-kor kezdődik a MOL Akadémián. A mérkőzés kétszer hatvan perces lesz.

Szurkolói útmutató

A találkozó helyszíne az akadémia természetes borítású 1-es számú pályája, a belépés ingyenes.

Parkolás: megkérjük a szurkolókat, hogy gépjárműveiket a Bécsi út mentén állítsák le. Kérjük, kövessék a rendezők utasításait.

Belépés a főbejárat sorompóján át lehetséges. Kapunyitás 30 perccel a mérkőzés kezdete előtt (10:00 órától).

Az akadémia egész területén tilos a dohányzás, az alkoholtartalmú italok és a tökmag fogyasztása.

A mérkőzést hivatalos YouTube-csatornánkon és Facebook profilunkon is élőben követhetik.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies