Back to top

Csütörtökön mutatják be Rajkovics Péter új kötetét

Publikálva: 2017, október 24 - 07:40
Október 26-án, vagyis ezen a héten csütörtökön a Vermes-villában mutatják be Rajkovics Péter: Brumiarc és a cirkusz című kötetét, amely a medvekölyökről szóló trilógia második darabja.

A portálunk főszerkesztőjeként dolgozó szerzőnek 2013-ban jelent meg az első kötete, amely a Brumiarc és a Kicsi címet kapta, s néhány hónap alatt hatalmas közönségsikert könyvelhetett el, a folytatásra mégis négy évet kellett várni.

"Bíztam a bemutatkozó könyvem sikerében, de ilyen érdeklődést és ennyi mosolyt az olvasóktól én sem reméltem. A folytatásra mégis csak 2017-ben érkezik, mert ugyan a történet már két éve megírodott, egy könyv előkészítése több időt vesz igénybe, s nem akartam elkapkodni a második részt. Október 26-án azonban már mindenki kezébe veheti a könyvet, amelyet a Csallóközben élő kiváló illusztrátor, Fodor Miklas Veronika rajzai színesítenek. Nagy segítséget jelentett a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatása is, ahogy az a sok odafigyelés is, amellyel a környezetem fogadta a folytatásba fektetett munkámat. Igaz, hogy tájainkon nem találkozunk medvékkel, de a történet mégis rólunk szól. Arról, hogy milyen fontos hazatalálnunk még akkor is, ha sokszor a messzeség vonzóbb és érdekesebb" - árulta el Rajkovics Péter.

A Vermes-villában sorra kerülő könyvbemutatón Nagy Attila szerkesztő beszélget a szerzővel, aki ezt követően 30 állomásból álló turnéra indul a Brumiarc és a cirkusz című kiadványt népszerűsítendő. Ezek során leginkább alsó tagozatos alapiskolásoknak mesél majd arról, miként született meg fejében Brumiarc figurája, s miről is szólnak ezek a mesék, amelyek könyvbe álmodásán csallóközi emberek dolgoztak.

Ezt már olvasta?

Cookies