Back to top

Csörgő Tamás szlovák bajnok a serdülők között

Publikálva: 2017, november 12 - 13:25
Szombaton Somorján került megrendezésre a serdülők kötöttfogású országos bajnoksága, amelyre 19 klub versenyzői neveztek be. Gaál Attila, Hakszer Tibor és Vajas József edzők vezetésével 11 dunaszerdahelyi birkózó indult harcba az érmes helyezésekért.
Csörgő Tamás a 47kg-os súlycsoportban első körben rimaszombati ellenfelét fektette két vállra, majd a döntőbe jutásért komáromi ellenfelét tusolta. Tamás, aki nagyon jó formában versenyzett a döntőben marcelházi ellenfelének sem adott sok esélyt, még az első félidőben egy derékra támadást követően sikerült ellenfelét betusolnia. Tamás ezzel a győzelmével megszerezte élete második bajnoki címét.
 
Gaál András 53kg-ban és Bertók Nicolas 73kg-ban szereztek értékes ezüstérmet, valamint Botló Dominik 100kg-ban bronzérmet. 
A csapatversenyt a dunaszerdahelyi birkózó klub nyerte, megelőzve Komárom és Kassa csapatát. A siker értékét növeli az a tény is, hogy ebben az évben a serdülő korosztályban mindkét fogásnemben a dunaszerdahelyiek végeztek az élen.  
 
Eredmények:
47kg Csörgő Tamás 1.hely, Bazsó Marek 4.hely, Szakács Dominik 5.hely
53kg Gaál András 2.hely, Csörgő László 4.hely
59kg Nagy Nico Kristóf 4.hely
73kg Bertók Nicolas 2.hely
100kg Botló Dominik 3.hely, Szitás Gyula Márk 6.hely
 
Csapatverseny:
1. Birkózó klub Dunaszerdahely    33 pont
2. Spartakus Komárom                  25 pont
3. Birkózó klub Kassa 1904           15 pont

Ezt már olvasta?

Cookies