Back to top

Csökkent az ideiglenesen munkaképtelen személyek száma

Publikálva: 2021, július 22 - 20:38
Az átlagos ideiglenes munkaképtelenség Szlovákiában idén júniusban 3,60 százalékos volt, májushoz képest 0,34 százalékpontos csökkenést mutat, illetve 0,31 százalékpontos évközi csökkenést. Az átlagos ideiglenes munkaképtelenség tehát már nem ér el rekordértékeket, derül ki a Szociális Biztosító által közzétett adatokból.
Csökkent az ideiglenesen munkaképtelen személyek száma

Míg Pozsony megyében júniusban a betegbiztosítással rendelkező személyek 2,13 százaléka volt ideiglenesen munkaképtelen, addig Eperjes megyében az átlagos ideiglenes munkaképtelenség 4,35 százalékos volt.

A második legalacsonyabb értéket, 3,23 százalékot idén júniusban Besztercebánya megyében jegyezték. A sorban a következő Nyitra megye, itt az átlagos ideiglenes munkaképtelenség 3,71 százalékos volt, Kassa megyében pedig 3,80 százalékos. Ellenkezőleg, a második legmagasabb értéket Eperjes megye után Zsolna megyében jegyezték, itt 4,15 százalékos volt a munkaképtelenség átlagértéke, majd Trencsén megye következik 4,12 százalékkal és Nagyszombat megye 4,01 százalékkal.

Az ideiglenes munkaképtelenség átlagértékét a munkaképtelen személyeknek az adott időszakban betegbiztosítással rendelkező személyek összlétszámához viszonyított aránya adja meg. Az ideiglenes munkaképtelenség százalékos átlagértékét pedig a vizsgált időszak naptári napjainak és a munkaképtelenség napjainak százalékaránya fejezi ki.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies