Back to top

Csóka Bálint: Gyerekként a DAC A-csapatáról álmodtam

Publikálva: 2023, január 23 - 21:26
A tehetséges támadó Adrian Guľa vezetőedző irányítása alatt első alkalommal lépett pályára a kezdőcsapat tagjaként a Kassa elleni mérkőzésen.
Csóka Bálint: Gyerekként a DAC A-csapatáról álmodtam

A szombati DAC-Kassa (2:1) felkészülési találkozón a 19 éves Csóka Bálint (szül. 2003. március 20-án) volt Adrian Guľa vezetőedző első félidős kezdőcsapatának a legfiatalabb tagja, aki szélsőként kapott lehetőséget. A Bősről származó, támadó szerepkörű futballista negyedik alkalommal lépett pályára az A-csapat színeiben, mindannyiszor a felkészülés során. 2021 szeptemberében a Nádasfő (Rohožník) otthonában futballozott 90 percet, tavaly novemberben a Slovan és egy hete a Soroksár ellen a második félidőben lépett pályára. Guľa vezetőedző irányítása alatt első alkalommal volt a kezdőcsapat tagja. „Kissrácként arról álmodoztam, hogy egyszer a DAC A-csapatában szerepelek. Nem kell tehát ecsetelnem, milyen hihetetlen érzés ez, ami a további munkára nézve is egy óriási motivációt jelent. Nagyon örülök, hogy többek között itt, az Akadémián elvégzett rengeteg munka meghozza a gyümölcsét. Aki sokat és keményen dolgozik, az idővel sok mindent elérhet” – mondta a láthatóan meghatódott DAC-nevelés.

Bálint volt a másodosztály őszi felének egyik legkellemesebb meglepetése: a somorjai farmcsapatunk színeiben öt gólt szerzett. Ezekhez további kettőt a kupában is hozzátett, amelyeknek köszönhetően a Zsolnát és a Puhót is búcsúztatva a Slovnaft Cup negyeddöntőjéig menetelt a gárda. Szombaton a Kassa ellen is letette a névjegyét, gólpasszt adva Krstović második találatánál. „Nagyon jól ment a játék, remekül éreztem magam a pályán. Szerettem volna betalálni, de van egy gólpasszom, így elégedett lehetek. Az első félidőben remekül futballoztunk, a védekezésből a támadásba való átmeneteink jók voltak. Akárcsak a többi támadónknak, nekem is volt néhány lehetőségem, ám picit gond volt a helyzetkihasználás, de így is lőttünk két gólt, ami elég volt a győzelem megszerzéséhez” – tette hozzá a húsz éven alatti válogatott tagja, akinek nagy álma szerepelni a május végén-június elején Indonéziában megrendezett idei korosztályos világbajnokságon.

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Csóka Bálint
Cookies