Back to top

Csinger Márk: Vasárnap este nyerni kell!

Publikálva: 2024, június 23 - 09:01
„Mindenki azért nézi az Eb-t, mert szereti a futballt – ez a lényeg.” A magyar védőjátékos ismertette a felkészülés eddigi menetét, de kitért az Eb-re és a Habos Napokra is.
Csinger Márk: Vasárnap este nyerni kell!

Hogyan zajlottak a felkészülés első napjai, mi mindent abszolváltatok eddig?
„Az első nap fizikális tesztekkel telt, a második napon pedig elvégeztük a futóprogramot. Szerdától elkezdtük a labdás és az erőnléti edzést, mert a felkészülés során napi két fázisban gyakorlunk. Reggel labdás edzés van, délután pedig az edzőteremben végezzük a gyakorlatokat. Valószínűleg ez a jövő héten is így marad. Mivel volt négy hét pihenőnk, picit nehezebb az időszak eleje, talán mindenki egy kicsit rosszabb kondícióban tér vissza a szezon végi erőnlétéhez képest, de egy-két hét alatt mindenki összeszedi magát és újult erővel vágunk neki a munkának.”

Az egyéni edzéstervek mennyire segítettek az erőnléti állapot fenntartásában?
„Az a felkészülési időszak egyfajta rávezetőjeként működik, elfáradunk, de nem teljesen. Természetesen ezeket mindenki teljesítette, így egy fokkal könnyebb volt elkezdeni a felkészülést, nem a nulláról kellett nekivágni.”

Mögötted van már néhány felkészülési időszak. Hova helyeznéd nehézség szempontjából ezt a mostanit?
„Még az elején tartunk, igazából egy hónap múlva, az első mérkőzés előtt tudom majd megmondani, mennyit ért, milyen állapotban vagyunk és hogy mennyire volt nehéz. Az első néhány nap alapján azonban mindenképp ott van a top háromban.”

Velünk ellentétben több csapat is már a felkészülés első hetében barátságos találkozókat abszolvál. Szerinted mennyire jó döntés, hogy a hétvégén nem kell pályára lépnetek?
„Keményebben tudunk gyakorolni, mert a meccsnap előtt már nincsenek olyan kimerítő edzések. Ma is edzésnap van, holnap pedig pihenünk. Szerintem sokkal könnyebb lesz a jövő héten futballozunk, amikor már a helyükre kerülnek a dolgok, ráadásul az edzői stáb is képet kap arról, ki milyen állapotban van, ki mennyi játékpercet képes futballozni.”

Saját meccset tehát nem, de nemzetközit láthatunk eleget. Mit szólsz az Európa-bajnokság eddigi menetéhez?
„Sajnos a magyar válogatott két vereséggel áll eddig, így a harmadik összecsapást mindenképpen meg kell nyerni a továbbjutási remények fenntartásának érdekében. Feltűnően sok az öngól, a spanyol-olasz rangadót is egy ilyen döntötte el, holott gólnélküli döntetlenre tippeltem magamban. Született már néhány meglepetés is, de a nagycsapatok általánosságban hozzák a mérkőzéseiket. Volt néhány együttes, amely nem mutatott olyan teljesítményt, mint amilyet elvártak volna tőlük, de mindenki azért nézi az Eb-t, mert szereti a futballt – ez a lényeg.”

Volt néhány találkozó, amelyet a Habos Napokon követtetek figyelemmel. Milyen élményeket szereztetek?
„A hangulat nagyon jó volt, sajnos a meccsek végeredménye nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Mindenki csalódott és ideges volt a lefújást követően, ami természetes, hiszen vereséget szenvedtünk. Már a parkolóból hallottam, hogy mennyire hangos a szurkolás. Élveztem a meccsnézést, de az eredmény lehetett volna jobb is.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Csinger Márk
Cookies