Back to top

Csinger Márk: Több helyzet kell

Publikálva: 2023, augusztus 14 - 22:54
„Sajnálom, hogy az ilyen hosszú utat megtevő szurkolókat nem tudtuk győzelemmel megörvendeztetni, de a következő összecsapásokra még jobban odatesszük magunkat.” A fiatal magyar védőjátékos másodszor is beugróként állt helyt a Niké Ligában.
Csinger Márk: Több helyzet kell

A Niké Liga eddigi három fordulójában mindannyiszor kényszerű cserét hajtott végre Adrian Guľa vezetőedző. Nagymihályban a sérült Risvanist a félidőben Csinger Márk váltotta, a Kassa ellen az első félidőben Gavrić sétált le fájdalmas arccal (Herc jött helyette), Rózsahegyen pedig negyedórányi játékot követően Brunetti sérült meg egy kellemetlen talajfogás után. A brazil helyére újfent Csinger Márk állt be. „Egy védőt általában csak akkor cserélnek be, ha lesérül valaki. Bemelegítés nélkül kellett pár perc, hogy összeszedjem magam, de úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam. Nyerni akartunk, mindent meg is tettünk a győzelemért. Volt egy kezezés, amelyet nem fújtak be büntetőnek. Az első félidőben kicsit visszafogottak voltunk, de a második játékrészre összeszedtük magunkat, mindent megpróbáltunk. Az ellenfél mélyen védekezett, így talán több átlövéssel kellett volna próbálkoznunk. Kalmár Zsolti távozása után mindenki szomorú volt, de a mérkőzésre összpontosítottunk, immár nélküle akartunk helytállni. A sikerhez a több kialakított helyzet hiányzott” – foglalta össze a történteket a 20 éves középhátvéd, aki második ligameccsén is jó teljesítménnyel rukkolt elő.

A Rózsahegy-DAC (1:1) találkozón főleg a ráadásban lett főszereplő a Szolnok, az MTK, a SPAL és a Győr korábbi játékosa. A csereként pályára lépő Šefčík lövése után ugyanis a labda a kapunkba tartott, amikor Csinger önfeláldozó becsúszással mentett. „Ez volt az ellenfél legnagyobb helyzete. Láttam, hogy Risvanis mellett elcsúszik a labda, így megpróbáltam odaérni és kirúgni a gólvonalról a labdát. Szerencsére sikerrel jártam, bár a jobb könyökömmel nekicsúsztam a kapufának.”

Három bajnoki forduló után 5 pontunk van, és a következő két ligamérkőzés között vár ránk a Bős elleni kupameccs is. „Rózsahegyen nyernünk kellett volna, így mondhatjuk, hogy két pontot veszítettünk. Sajnálom, hogy az ilyen hosszú utat megtevő szurkolókat nem tudtuk győzelemmel megörvendeztetni, de a következő összecsapásokra még jobban odatesszük magunkat. Vasárnap Aranyosmaróton győznünk kell a bajnokságban, majd a szerdai kupamérkőzést is sikerrel venni.”

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Csinger Márk
Cookies