Back to top

Csinger Márk: Komoly motiváció számomra a díj

Publikálva: 2023, december 8 - 12:54
„Ez a siker plusz erőt ad ahhoz, hogy mihamarabb visszatérhessek.” Az Ősz játékosára kiírt szurkolói szavazást Csinger Márk nyerte. A magyar védőjátékossal nem csak a díjról, de a sérüléséről és a hétvégi bajnokiról is beszélgettek.
Csinger Márk: Komoly motiváció számomra a díj

Hogy fogadtad, hogy a szurkolók szavazatai alapján te lettél az ősz legjobb sárga-kék játékosa?
„Meglepődtem, de nagyon örültem ennek az elismerésnek. Nem számítottam rá, hiszen csak a nyáron érkeztem, ráadásul elég fiatal is vagyok még. A célom a folyamatos játéklehetőség kiharcolása volt és úgy látszik, nem okoztam csalódást. Minden évben egy remek játékos kapta a díjat, én is szeretném követni az útjukat és sikeres akarok lenni Dunaszerdahelyen.”

Szerinted miért rád esett a szurkolók választása?
„A pályán nyújtott teljesítményemen kívül más tényező nem igazán dönthetett. Talán még az, hogy stabil tagja voltam a kezdőcsapatnak. Természetesen, köszönöm a szurkolóknak, hogy bíztak bennem és hogy értékelték az akarásomat.”

Nagyon szoros volt a verseny, kevés szavazatnyi különbség volt közted és a második helyezett között. Te kinek adtad volna a díjat?
„Yhoan Andzouanának, hiszen ő is remek teljesítményt nyújtott. Igazán az őszi szezon végére lendült bele, lőtte a gólokat, osztogatta a gólpasszokat.”

Felnőttszinten ez az első ilyesfajta elismerésed. Hova helyezed a pályafutásodban ezt a díjat?
„Lehet mondani, hogy már valamit elértem, de ez csak a felnőtt pályafutásom kezdete. Jó korán jött, de természetesen örülök neki. Ezen felül komoly motiváció, hogy ilyen fiatalon megkaptam ezt a díjat.”

Sajnos nemrég hosszabb időre lesérültél. Hogyan néznek ki a mindennapjaid?
„Naponta rehabilitáción veszek részt, már érzem a javulást. Néhány gyakorlatot már képes vagyok elvégezni, lassan elkezdhetem a kocogást is. A díj plusz erőt ad ahhoz, hogy mihamarabb visszatérhessek.”

Mennyire nehéz a lelátóról figyelemmel követni a csapat mérkőzéseit?
„Sokkal nehezebb, mint a pályán lenni – főleg, ha pörgős a mérkőzés és azt érzi az ember, hogy nagyon szívesen futballozna. A lelátóról teljesen máshogy néz ki egy meccs, mint a pályáról, jobban átlátható. Ilyenkor jár az agyam, mit, hogy kellene csinálni. Ha látok valami érdekeset, megosztom a csapattársaimmal.”

Vasárnap jön az őszi szezon utolsó hazai összecsapása, amelyet sajnos ismét csak a partvonalon kívülről tudsz figyelni. Mire számítasz a Trencsén elleni találkozón, amelyen kiélezett csata várható a felsőházi szereplésért?
„Helyt kell állnunk, természetesen győzni szeretnénk. Reméljük a legjobbakat, a csapat készen áll. Csak rajtunk múlik, hogy alakul a hátralevő két meccs.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Csinger Márk, DAC
Cookies