Back to top

Csiba Dávid – 2018 Pro Urbe Juvenis díjasa

Publikálva: 2018, május 1 - 19:00
Pro Urbe Juvenis kitüntetést olyan 26 évnél fiatalabb személy kaphat, aki a város hírnevét a tanulmányi, alkotói, sport-, kulturális, oktatási, nevelési, tudományos vagy társadalmi területén elért eredményeivel öregbíti. E díjat 2018-ban Csiba Dávid kapta a sport területén elért eredményeiért.

Csiba Dávid jelenleg a dunaszerdahelyi sportgimnázium 4. osztályos tanulója.

A  karatéval kétéves korában ismerkedett meg, édesapja már ekkor magával vitte az edzésekre. Ötévesen megszerezte az első övét, a sárga övet.

Középiskolás kora óta részt vesz hazai és nemzetközi versenyeken. Ez idő alatt számos aranyérmet és még több dobogós helyet szerzett junior és felnőtt kategóriában egyaránt, háromszor EB-n is részt vett.

2016-os évtől a szlovák karateválogatott tagja U21 kategóriában. Megszerezte a Shito-ryu karate mesteri 1. dan övfokozatát is. 2017-ben sikeresen letette a bírói vizsgát, és jelenleg mint bíró is aktívan részt vesz a  versenyeken.

Idén Zsolnán a szlovák bajnokságban kiharcolta a részvételt a  2018-as olaszországi Shito-ryu karate Európa bajnokságra. A karate számára több mint egy sport – inkább életstílus, hiszen nincs olyan nap, amikor ne foglalkozna vele. Legfőbb célja kijutni az olimpiára.

Ezt már olvasta?

Cookies