Jelenlegi hely

Csallóközi felkészülési meccs ma délután négytől

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, február 11 - 09:21 | DAC hírek
A DAC a téli felkészülési időszak utolsó mérkőzését február 11-én, hétfőn 16:00 órától a III. ligás SE 1923 Bős ellen játssza, a MOL Akadémián.
Csallóközi felkészülési meccs ma délután négytől

A DAC A-csapata szombaton játszotta a téli felkészülési időszak 8. mérkőzését, mely során 3:0-ra legyőzte az osztrák élvonalban szereplő SV Mattersburgot.

Peter Hyballa legénysége a tavaszi idényt megelőző felkészülés utolsó, 9. mérkőzését a nyugat-szlovákiai III. ligában szereplő SE 1923 Bős ellen játssza. A két csapat legutóbb 2018 szeptemberében találkozott egymással, akkor a párharc 0:0-ás döntetlennel zárult. Ahogy a Mattersburg elleni találkozót követően vezetőedzőnk elárulta, a holnapi összecsapáson „főként az cserepados és U19-es játékosaink kapnak szerepet.”

Alapinformációk az ellenfélről:       

Név: SE 1923 Bős

Az alapítás éve: 1923

A klub színei: kék és fehér

Stadion: Parkerdei Stadion

Város: Bős (5396 lakos)

A bősi együttes a 2016/17-es és 2017/18-as szezonban is a bajnokság 12. helyen végzett. A jelenlegi bajnokság őszi idényét a 7. helyen zárta – 15 mérkőzésből 7 győzelem, 4 döntetlen és 4 vereség a mérlege. Az ősz vége nem igazán alakult az elképzelésük szerint – utóbbi 4 bajnoki mérkőzésükből kettőt elveszítettek, kettőn pedig döntetleneztek.

Téli felkészülésüknek – és felkészülési mérkőzéseiknek – a bősi Parkerdei Stadion mellett a dunaszerdahelyi MOL Akadémia ad otthont. Idei első mérkőzésüket az V. ligában szereplő Nyárasd ellen játszották, melyen 5:0-ás győzelmet arattak. Második ellenfelük a szintén V. ligában szereplő Nagyabony volt, akikkel szemben 9:1-re tudtak győzni – a találkozón mesterhármast lőtt Tóth László(DAC neveltje), illetve Kojo Matics, aki a téli átigazolási időszakban szerződött hozzájuk. A szerb csatár Nagyölvedről (III. liga) érkezett, korábban svájci csapatokban is szerepelt. A kapusposztra Száraz Benjamin és Somogyi Barnabás – mindketten a DAC-tól – érkezett. Szükségük volt ezen poszt megerősítésére, hiszen Hipp Patrik januárban az osztrák Gaflenz csapatához igazolt. Távozott továbbá a 25 éves középpályás, Radoslav Krištan is, aki a szintén osztrák Gattendorfhoz szerződött. A bősi csapatban több, a DAC-ban nevelkedett, fiatal játékost is szerepelt az ősszel – Slíž Márk, Szelle Lajos, Zsigmond Kevin, Varga Gergő, Gányovics Erik, Polák Attila, Végh Dominik, Slíž Dominik, Nagy Péter, Bazsó Zsolt, Simon Dávid, Magyar Dávid.

Vezetőedzőjük, Radványi Miklós, aki 2018 júliusában vette át a csapat irányítását. Az 50 éves szakembert nem kell külön bemutatni a DAC szurkolóinak, hiszen játékosként és edzőként is kitörölhetetlen nyomot hagyott a klub történelmében.

Az SE 1923 Bős a tavaszi idényt csupán március 10-én kezdi, amikor is a tabella 4. helyén álló TJ Kovo Beluša otthonába utazik.

A holnapi mérkőzés a MOL Akadémia 1-es számú füves pályáján (lelátós) kerül megrendezésre. A belépés ingyenes! Megkérjük a szurkolókat, hogy parkolásra az egykori cukorgyár parkolóját használják a Bécsi úton. Az Akadémia egész területén tilos a dohányzás, az alkoholtartalmú italok és a tökmag fogyasztása.

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC