Back to top

A Csallóköz szívéből rajtol a Szlovák körverseny 68. évfolyama

Publikálva: 2024, május 28 - 08:00
A legjelentősebb szlovák kerékpáros körverseny idén júniusban Dunaszerdahelyről indul. Június utolsó hete nem csak a kerékpársport szurkolóinak, de minden sportrajongó számára kellemes szórakozást tartogat. Az ország útjaira 21 kerékpáros csapat érkezik, beleértve a kerékpársport élvonalbeli versenyzőit. A csallóközi városból rajtol a csapatok időfutama. A sportesemény mellett a nézőket sokszínű kulturális program is várja.
A Csallóköz szívéből rajtol a Szlovák körverseny 68. évfolyama

Már egy hónap sincs hátra az egyetlen szlovák szakaszos körverseny rajtjáig, amelyen az UCI nemzetközi ranglistára is pontokat gyűjthetnek a versenyzők. A 68. alkalommal megrendezett Szlovák körverseny június 26. és 30. között vezeti a kerékpárosokat a Csallóköz festői zugaitól egészen a fenséges Tátráig. Az etapok összesen 710,5 kilométert foglalnak magukba, 19 hegyi és 8 gyorsasági hajrával.

A csapatok sorrendje a bevezető csapatidőfutamon dől el, erre már ötödik alkalommal kerül sor a versenyprogramok történetében.

Idén Dunaszerdahelyen, a MOL Arénánál rajtol és ott is ér célba a 28,8 km hosszú, a csapatok sorrendjét meghatározó szakasz, amely nem hoz nagyobb emelkedőket, de semmiképp sem lesz egyszerű. Már a bevezető is technikai jellegű, ez a rajt után kivezeti a városból a kerékpárosokat, ahol is az eredményért való küzdelembe a szél és a tűző nap is közbeszólhat.       

A kerékpárosok a MOL Arénától indulnak, végig a Sport utcán, ezután a körforgalmon keresztül a Mezei úton, a Szövetkezeti utcán, a Reptér utcán és a Kertész utcán át haladnak. Ott a körforgalom után az irányt Diósförgepatony felé veszik, majd a Slovakiaringet is körbetekerve térnek vissza azonos útvonalon Dunaszerdahelyre. A körforgalom után az Amade László utcára fordulnak, majd a Szabó Gyula utcán, a Mezei úton, a Rózsaligeten és a Sport utcán keresztül érkeznek vissza a MOL Arénához.

A versenyprogram 18:10 órai kezdettel indul, de a rajt és a cél helyén már 15:00 órától gazdag program várja az odalátogató közönséget.

A csallóköziek már többször bizonyították, milyen fantasztikus hangulatot tudnak teremteni az ország e szegletébe érkező rendezvényeken és a résztvevő versenyzők számára. Bízunk benne, hogy ez most sem lesz másként. A neves nemzetközi kerékpáros mezőny mellett a legjobb hazai kerékpárosokat is ünnepelheti a közönség. Akár még Szlovákia történetének legeredményesebb kerékpárosát is. Peter Sagan részvételéről a szervezőség intenzív tárgyalásokat folytat, hogy azokon az utakon vehessen búcsút profi kerékpáros karrierjétől, ahonnan egykor elindult. 

 

Szórakozás nem csak sportrajongók számára

A kerékpárversenyeket a világon mindenütt az emberek élénk érdeklődése kíséri. Csakúgy, mint a legnagyobb rendezvényeken, Szlovákiában is a verseny része a reklámok menetoszlopa, mely a pályaszakaszon a verseny előtt körülbelül fél órával korábban halad keresztül. A rendezvény támogatói különböző ajándékokkal, interaktív standokkal várják a szurkolókat a rajt és a célba érés, valamint a szakasz útvonalán.   

A fényképek, videók és a közvetítések hazánk szépségeit messze, az országhatáron túlra is közvetítik. Az előző két évfolyam, melyet az Eurosport televíziós csatorna közvetítésein keresztül is figyelemmel kísérhettünk, oly mértékben biztosított ismertséget azon városoknak és régióknak, melyeken az egyes futamok áthaladtak, mint semmilyen más reklám.

A programot a Bystík banda koncertje, a háromszoros biketriál világbajnok Ján Kočiš extrém bemutatója, valamint a művészkerékpáros kettős lélegzetelállító mutatványai kísérik.    

 

Tájékoztató az útlezárásokról és forgalomkorlátozásokról

A verseny lebonyolítása idején az érintett szakasz a közúti forgalom számára teljes mértékben lezárásra kerül. A rendezvény szervezői ezúton is köszönik a rendőrség és a szervezők utasításainak betartását. 

(sajtróhír)

Ezt már olvasta?

Címkék: verseny
Cookies