Back to top

Csallóköz legjobb ételét keresték

Publikálva: 2019, november 23 - 07:52
November 20-án került megrendezésre a Csallóköz legjobb étele elnevezésű gasztronómiai verseny második évadja a MOL Aréna VIP Gold termének látványkonyhájában.
Csallóköz legjobb ételét keresték

A versenyben neves éttermek fiatal, feltörekvő szakácsai vettek részt. Idén hat étterem képviseltette magát: a dunaszerdahelyi Villa Rosa, a nyékvárkonyi Hotel Amade Château, a nagymegyeri Hotel Orchidea, a dunaszerdahelyi Thermalpark és a dióspatonyi Hotel Ring.

Az ételeket az öttagú zsűri – Bindics Imre, a Villa Rosa séfje, Czucz Péter, a nyékvárkonyi Amade Château éttermének kreatív séfje, Horváth Szilveszter neves magyar séf, aki a Bocus d’Or zsűrijének is tagja, valamint Somogyi Gábor és Križan Tibor, a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség elnöke és alelnöke értékelte. 

A szakácsok regionális alapanyagokból állították össze a csallóközi fogásokat. A felhívás szerint a klasszikus ízvilágot modern formába öntő finomságot kellett készíteni.

„Az volt a célunk, hogy teret adjunk nekik, hogy fejleszthessék készségeiket. Mind kivételesen jól teljesítettek" – hangsúlyozta Bindics Imre.

A verseny rendkívül szoros volt, így végül megosztott helyezések születtek. Az első helyen a nagymegyeri Spa and Wellness Hotel Orchidea éttermét képviselő Gombos Márió, valamint a dióspatonyi Hotel Ring étterem főszakácsa, Janák Szabolcs végzett. A második helyezést a nyékvárkonyi Hotel Amade Château étterme, illetve a dunaszerdahelyi Villa Rosa étterem érte el, míg a harmadik helyen a dunaszerdahelyi Thermalpark étterme és a somorjai Samaria étterem végzett.

A dobogó tetején két legjobb étel szerepelt: a paprikáskrumpli és a konfitált fácán zöldségágyon, fekete málnával és vörösboros öntettel.

A versenyt követően a séfek részt vehettek egy továbbképzésen is, melyet Bindics Imre, az Amade Château és a Villa Rosa éttermek főszakácsa, a Bocus d´Or zsűrijének tagja, illetve Czucz Péter, a Hotel Amade Château kreatív szakácsa tartott Horváth Szilveszterrel, a győri La Mareda étterem neves magyar séfjével.

"A tavalyihoz képest erősödött a mezőny, bővült a versenyzők létszáma is. A szakácsok valóban hagyományos csallóközi ételeket készítettek, picit újragondolva. Hiszen terítékre került a paprikás csirke, a lecsó vagy a paprikás krumpli – nyilatkozta Molnár Anna, a Kukkonia marketingmenedzsere. – Ezért is szeretnénk ösztönözni a helyi éttermeket, kínáljanak bátran csallóközi ételek, használjanak minél több helyi alapanyagot."

„Célunk a hagyományos ételek népszerűsítése, valamint a feltörekvő szakácsok és szakácstanoncok fejlődésének elősegítése volt – tette hozzá Dóka Tímea, a Kukkonia polgári társulás elnöke. – Mindannyiunk közös érdeke, hogy a Csallóköz vendéglátása egyre inkább fejlődjön, és minél jobb eredményeket érjen el.”

A Csallóköz három legjobb étele megtalálható lesz a versenyben részt vevő éttermek étlapjának kínálatában.

Ezt már olvasta?

Címkék: Kukkonia
Cookies