Back to top

Csalásra használják a Netflixet is

Publikálva: 2023, február 24 - 08:27
A rendőrség közösségi oldalán figyelmezteti a felhasználókat, hogy csalók a Netflix szolgáltató nevében küldenek hamis üzeneteket.
Csalásra használják a Netflixet is

Tájékoztató bejegyzésükben azt írják, hogy az utóbbi időben többen küldtek képernyőfotót olyan SMS-ekről, amelyben be nem fizetett Netflixes számlára figyelmeztetik őket a streaming szolgáltató nevében.

Az internetes világban ismert phishing, azaz adathalászat módszerét felhasználva igyekeznek banki kártyaadatokat kicsalni a hiszékeny felhasználóktól.

Jellemzően olyan SMS-t küldenek, amelyben megírják, hogy nem sikerült megfizetni a szolgáltatás legutóbbi számláját, ezért a kapott linkre kattintva adják meg kártyaadataikat. A link természetesen nem a Netflix oldalára vezet.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a felhasználók a szolgáltatók oldalán saját fiókkal rendelkeznek, amelyen nyomon tudják követni befizetéseiket. Ha bármilyen technikai gond lépne fel, a saját fiókon keresztül tudnak értekezni a szolgáltatóval, azok nem küldenek kártyadatok kikérésére vonatkozó üzeneteket.

Facebook / Polícia SR, -rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: csalás, podvod
Cookies