Back to top

Családi vállalkozásban dolgozni nagyszerű dolog

Publikálva: 2023, május 10 - 09:24
Szakmai gyakorlat keretében több családi vállalkozást látogattak meg a közelmúltban a Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai. Élményeikről rövid összefoglalóban számoltak be.
Családi vállalkozásban dolgozni nagyszerű dolog

Egy szép áprilisi napon a szakmai gyakorlat keretében Nádszegre utaztunk. Utunk a Molnár Borászatba vezetett, amit személyesen Molnár János tulajdonos mutatott be. Megtudtuk tőle, hogy a borászat 2007-ben alakult, amivel egy régen dédelgetett álmot váltottak valóra. A család a kürti (Strekov) szőlőterületeken gazdálkodik, ahol helyi szőlőfajtákkal foglalkoznak, mint például a furmint, olaszrizling, tramini és kékfrankos. Bioművelésű gazdálkodást folytatnak, mivel nagyon fontos számukra a kiváló minőségű bor készítése.

A családi borászat után a szintén családi vállakozásban működtetett Nádszegi Sándor Pálinkafőző kft.-t mutatta be nekünk maga a Sándor család. A pálinkafőző Nádszeg festői környezetében, az erdő mellett található a Kis-Duna ága közelében. A főzde tulajdonosai barátságos és meghitt, családias környezetben vártak minket. Megtudtuk, hogy a pálinkafőzdében modern, egylépcsős, aromatornyos technológiával készül a pálinka.

A két családi vállalkozás meglátogatása után Nyitrára utaztunk, ahol egy butikhotelt néztünk meg, ami egy 40 szobás, egyedi berendezésű szálloda a Zobor alatt. Személyesen a szálloda menedzsere mutatta be nekünk az elszállásolási berendezést, aminek teraszáról a nyitrai várban gyönyörködhettünk.

Napunk végén megállapítottuk, hogy családi vállalkozásban dolgozni nagyszerű dolog. Megtapasztaltuk azt a kulcsfontosságú tulajdonságot, ami a vállalkozásban dolgozó családtagoknál érezhető volt. Ez pedig a valódi lelkesedés, amit mutattak a kft-k által képviselt értékek és célok iránt.

Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola

Ezt már olvasta?

Cookies