Back to top

Csaknem 3000 helyen teszteltethetjük magunkat a 2. körben

Publikálva: 2020, november 4 - 11:34
A hétvégén sorra kerülő második országos tesztelési „fordulóban” közel 3000 helyen lesz biztosítva a mintavétel, jelentette ki Jaroslav Naď védelmi miniszter, a mai kormányülés előtt.
Csaknem 3000 helyen teszteltethetjük magunkat a 2. körben

Elmondta azt is, azon igyekeznek, hogy a lehető legtöbb tesztelő csapatot megtartsák, amelyek az első körben már kitűnőre vizsgáztak. Jelenleg úgy fest, hogy 85 százalékban az eredeti felállásban dolgoznának a csapatok, tette hozzá.

Annak érdekében, hogy a szervezéssel az  önkormányzatok ne maradjanak magukra, úgy mint a múlt hétvégén, Naď elmondta, a regionális parancsnokok jelenleg éppen a kapcsolatot veszik fel a települések polgármestereivel.

Az eredeti csapatokat szeretnénk ismét csatasorba állítani és utána adunk teret az önkormányzatoknak is, hogy betöltsék a helyeket, mert már az első kör során is hangoztatták, hogy ők ismerik a legjobban a saját közegüket, mondta a miniszter.

Tehát először feltesszük a kérdést a polgármestereknek, hogy vannak-e embereik és ha nincsenek, akkor a saját adatbázisunkból fogjuk betölteni a helyeket” – hangsúlyozta.

Közölte azt is, jelenleg a védőfelszerelések biztosítása folyik, elsősorban kesztyűkre lesz szükség. A tanúsítványokkal (certifikátumokkal) kapcsolatban elmondta, hamisítványok ügyében is folyik vizsgálat. 

Ha valaki elveszíti érvényes tanúsítványát a negatív teszteredményről, akkor két lehetősége van, ha élvezni akarja az ebből származó előnyöket: vagy PCR-tesztet végeztet, vagy részt vesz az országos tesztelés második fordulójában, mondta a tárcavezető.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies