Back to top

Csak a tavaszi szünet után lesz tanítás a Nagyszombat megyei középiskolákban

Publikálva: 2021, február 19 - 16:45
A kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt a jövő hétfőtől is folytatódik a távoktatás Nagyszombat megye 50 középiskolájában. Jozef Viskupič megyeelnök tájékoztatása szerint legkorábban a tavaszi szünet után indulhat újra a tantermi oktatás. A tavaszi szünet február 27. és március 7. között lesz.
Csak a tavaszi szünet után lesz tanítás a Nagyszombat megyei középiskolákban

Folyamatosan figyelemmel kíséri a megye a járványügyi helyzet alakulását, és készül az iskolák újranyitására. Az óvodákkal és az alapiskolákkal ellentétben a középiskolások zöme járás- és megyehatárokon át utazik, sokan közülük kollégiumban lakik. „Az iskolák megnyitása prioritás, főleg, ami a végzős évfolyamokat illeti. Ez azonban a járványügyi helyzet miatt jelenleg még nem biztonságos. Meglátjuk, mi lesz a tavaszi szünet után. Addig azonban azt ajánljuk, hogy az 55 év alatti pedagógusok olttassák be magukat COVID-19 ellen. „Erre már ezen a héten is lehetőség lesz a nagyszombati egészségügyi szakközépiskolában. Mobil tesztelőpontok is lesznek itt. Nagyon örülök, hogy ennek az iskolának a tanárai és diákjai is segítenek nekünk" - mondta Viskupič.

A járványhelyzet alakulása miatt a helyközi buszjáratok továbbra is az iskolai szünetek idején érvényes menetrend szerint közlekednek. Az aktuális információkat a megye három szerződéses fuvarozója - az Arriva Trnava, az SAD Dunajská Streda és a SKAND Skalica – weboldalán teszik közzé.

ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies