Back to top

Csak semmi cicó – inkább bicó! Szombaton Dunaszerdahelyi Bringásnap

Publikálva: 2023, június 8 - 11:59
Idén tizenötödik alkalommal szervezi meg a Dunaszerdahelyi Bringásnapot a Családi Könyvklub 2023. június 10-én, szombaton. Az állomási park melletti játszótérről 10.00 órakor indul a bringásfelvonulás!
Csak semmi cicó – inkább bicó! Szombaton Dunaszerdahelyi Bringásnap

A pompás családi sport és közösségi programon csaknem 200 kerékpárossal kerülik meg szombaton a várost. A hagyományos rendezvényre várják a családokat is, hiszen kisgyermekekkel is kiváló, biztonságos szórakozást kínál a bringás felvonulás.

A program szombaton, azaz június 10-én állomási park melletti játszótéren délelőtt kb.10.00 órakor vesz kezdetét, onnan indul a felvonulás. A városon belüli útirány és táv egyszerű: egy nagy kört írnak le a városban, kb.10 km-t megtéve, majd megpihennek a vásártéren. A rendezők elmondták, hogy a kritikus pontokon, vagyis a kereszteződéseknél rendőri és szervezői biztosítás is lesz.

A vásártéren a világmozgalommá duzzadt „Critical mass – kritikus tömeg” rendezvények mintájára a kerékpárosok a fejünk fölé emelik a bringákat – egy fotó, illetve a jó közérzet, s a maradandó emlék érdekében!

Az igazán kitartóak pedig tovább túrázhatnak Udvarnokot érintve Eperjesig, a Kis-Duna partjára, ahol „benéznek” az Eperfesztiválra is…

A bringanap résztvevői a mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért is demonstrálnak, békésen rendezvényükkel, hiszen ahoygan a fő szervező, Győry Attila elmondta, „szeretnénk, hogy Dunaszerdahelyen tovább emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya”.

(dszi)

 

Ezt már olvasta?

Cookies