Back to top

Csak egy pontot kell beírni a YouTube-videók URL címébe, és eltűnnek a reklámok!

Publikálva: 2020, június 12 - 20:34
A YouTube a világ legnépszerűbb videós szolgáltatása, ám mivel alapvetően ingyenesen használható, a reklámokból szerez bevételt a tulajdonos, vagyis a Google. Most azonban egy furcsa, de rettentően egyszerű megoldás bukkant fel, amivel ki lehet iktatni a hirdetéseket, mindössze egy extra pontot kell a webcímbe írni.
Csak egy pontot kell beírni a YouTube-videók URL címébe, és eltűnnek a reklámok!

A reklámokkal kapcsolatban fontos kiemelni, hogy azokból nem csak a Google-nek, hanem a videósoknak is van bevétele, és ha akármilyen trükkel kikerülöd ezeket, akkor azzal nekik is kárt okozol. Ezt mindképpen mérlegeld!

Egy Reddit-felhasználó lett figyelmes egy különös jelenségre, és a posztjából kiderült, hogy a hirdetések kikapcsolásához mindössze egy pontot kell írni a youtube.com után a videó URL-jébe, majd lenyomni az entert.

Példa:

A művelet mellékhatása, hogy ha korábban be voltunk jelentkezve a fiókunkkal, akkor az a módosított verzió esetében eltűnik (de a normál YouTube-on megmarad).

A reklámok eltűnését a módosított URL esetében az okozhatja, hogy bizonyos funkciók az eredeti webcímhez (youtube.com) vannak kötve, ilyenek a reklámok is, ám az alap weboldal úgy is bejön, hogy pontot rakunk a domain név végére, és erre talán nem gondoltak a Google-nél.

A cikk írásakor még működik a módszer, mi is tettünk vele egy próbát. Most viszont, hogy kiderült ez a trükk, lehetséges, hogy javítani fogják a “hibát”.

Egyébként többféle módszer is van a YouTube-reklámok kikerülésére, az egyik legnépszerűbb a Vanced app, de a hivatalos megoldás, ha előfizetsz a YouTube Premium szolgáltatásra, ami további előnyökkel is jár.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: youtube
Cookies