Back to top

Čmelík: Ismét feljebb helyeztük a lécet

Publikálva: 2019, május 7 - 13:10
A Zsolna neveltjei közül minden kétséget kizáróan Lukáš Čmelík volt a legboldogabb a vasárnapi mérkőzés után.
Čmelík: Ismét feljebb helyeztük a lécet

Lukáš, hosszabb idő után újra pályára léptél Zsolnán, ellenfélként. Milyennek láttad az anyaegyesületed elleni találkozót?

„Nehéz mérkőzés volt. Mindenütt arról lehetett hallani, hogy ők csak akadémiájuk neveltjeivel lépnek pályára, de a csapat magját más mérkőzéseken is a neveltjeik alkották, így maximum három játékost változtattak meg. Örülünk, hogy sikerült győznünk, és hogy a második helyet éppen az ellen az ellenfél ellen sikerült bebiztosítanunk, amely a legnagyobb veszélyt jelentette ránk az ezüstért folyó harcban. A csapatok remek futballt játszottak, képesek voltak kibújni a nyomás alól, s nem rugdalták a labdát a tribünre. Igazán gyors, technikai futball volt ez. Úgy gondolom, a bajnokság jó irányba halad.”

Milyen érzéseket tapasztaltál a már jól ismert helyszínen és milyen volt ott játszani?
„Az első félidőben mutatott tempó hihetetlen volt, fel-le játszottunk, mindkét oldalon váltakoztak a támadások. Mindannyian kiadtuk a szívünket-lelkünket, én is küzdöttem, csak a gól hiányzott. Voltak lövéseim, de mindig blokkolták azokat. Főként a csapat sikerének örülök, hiszen egymást követő ötödik mérkőzésünket is megnyertük. Fittnek érzem magam, bizonyos mérkőzéseken, ha nagyobb a tempó, néha még érzem a majdnem egyéves kihagyást, de fokozatosan javulok. Az edző megadta a lehetőséget, én pedig igyekszem mindezt jó teljesítménnyel meghálálni.”

Az egymást követő öt győzelem után már bebiztosítottuk Európa-ligás szereplésünket és az ezüstérmet is. Ehhez a sikerhez a tavaszi idényben te is hozzájárultál…

„Nagyon örülök, hogy öt mérkőzéssel ezelőtt állandó tagja lettem a kezdőtizenegynek, és ezt az öt találkozót meg is nyertük, ezzel bebiztosítva második helyünket. Így örülök annak, hogy én is hozzájárultam ehhez. A múlt szezonban is történelmi sikert értünk el, most pedig ismét feljebb helyeztük a lécet. Meglátjuk, mit hoz a következő idény…”

A mérkőzés végét jelző sípszó után biztosan te voltál a legboldogabb zsolnai nevelt a stadionban. Hogy tetszett a mérkőzés utáni ünneplés?

„Le a kalappal szurkolóink előtt, hogy ilyen időjárásban is megtöltötték a vendégszektort. Fantasztikus volt, ismét otthoni környezetben érezhettük magunkat. A mérkőzés után, amikor a stadion már szinte üres volt, ahhoz illően ünnepeltünk győzelmünket. Nagyon hálás vagyok ezért a támogatásért.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies