Back to top

Čmelík a B csapatban folytatja

Publikálva: 2018, április 23 - 19:10
Lukáš Čmelík a felnőttcsapat keretéből a tartalékegyütteshez került.

Marco Rossi vezetőedző a Zsolna elleni, hétvégi mérkőzés előtt a felnőttcsapat játékoskeretéből a tartalékgárdánkhoz irányította a huszonegy éves szélsőnket, Lukáš Čmelíket.

„Az elkövetkező fontos időszak feladataira való összpontosítás hiánya miatt vezetőedzőnk úgy döntött, hogy kiteszi Lukášt az A csapat keretéből. Az edző az egész szezon során felelős a fegyelem és a magas szintű viselkedési normák fenntartásáért, továbbá, azt is biztosítania kell, hogy a csapatérdekek mindig fontosabbak legyenek az egyes futballisták érdekeinél. A vezetőség teljes mértékben támogatja az edzőt, és igyekszünk egy olyan megoldást találni az elkövetkező hetekben, amely minden érintett fél számára megfelelő. Hangsúlyozzuk, hogy a keretből való száműzéshez vezető incidensnek semmi köze a játékos múltjában történtekhez,” jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Čmelík 2017 nyarán érkezett a DAC-hoz a zsolnai MŠK-tól, ahonnan viszont 2016 tavaszától másféléves vendégjátékon szerepelt a svájci (FC Sion) és a lengyel (Piast Gliwice) élvonalban. A 2017/18-as szezonban 18 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a DAC színeiben. Tartalékcsapatunk szombati, Nyitra B elleni találkozóján Čmelík végig a pályán volt, és ő szerezte a sárga-kék juniorcsapat egyetlen gólját is.   

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies