Jelenlegi hely

Christián Herc a következő évet is sárga-kékben tölti!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 23 - 19:54 | DAC hírek
A tehetséges, tizenkilenc esztendős középpályás a 2018/19-es szezon végéig marad kölcsönjátékosként a DAC-ban.
Christián Herc a következő évet is sárga-kékben tölti!

Christián Herc (szül. 1998.9.30.) Léváról származik, ahol a pályafutása is indult. Tíz esztendős korától Nyitrán szerepelt, majd a 2015/16-os idénytől a Brit-szigeteken folytatódott a karrierje. A Wolverhampton Wanderers megfigyelői választották ki az angol csapathoz, ahol az U18-as és az U23-as korosztályos együttesben is szerepelt.

A tehetséges és kreatív középpályás tagja a huszonegy éven alatti szlovák válogatottnak, régebben pedig az U18-as és az U19-es gárdában is képviselte hazáját.

Herc kölcsönjátékosként Dunaszerdahelyen töltötte a most befejeződött szezon tavaszi felét. Mind a tizenhárom bajnoki találkozón pályára lépett, és ezeken három gólt szerzett. A Zsolnán aratott 3:2-es siker során, amelyben két góljával főszerepet vállalt, az egész forduló legjobb játékosának választották.

„Szeretnénk köszönetet mondani Chrisnek és a Wolverhamptonnak is a bizalomért, hogy képesek leszünk tovább fejleszteni a labdarúgójukat. Christián az elmúlt hónapokban megmutatta a tudását, a személyiségét és az eltökéltségét, így közös erővel dolgozunk majd azon, hogy a következő szezonban a lehető legjobban felszínre hozzuk a benne rejlő potenciált,” jelentette ki elégedetten Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

A klubok megegyezése alapján Herc kölcsönszerződése egy évvel, tehát a 2018/19-es idény végéig hosszabbodik meg.

„Nagyon boldog vagyok, hogy még egy szezon erejéig Dunaszerdahelyen maradhatok. Amikor télen ideérkeztem, azt mondtam, hogy szeretnék segíteni a csapatnak az Európa-liga kiharcolásában. Sikerült is teljesítenünk ezt a célt, és az, hogy ehhez én is hozzájárulhattam, nagy boldogsággal tölt el,” mondja Herc, és a jövő idényre nézve világos célokat fogalmaz meg: „Még többet szeretnék segíteni az együttesnek – természetesen, ha szerepet kapok. Szívesen szereznék a lehető legtöbb gólt és osztanék ki minél több pontos labdát, hogy az én segítségemmel legalább olyan jó helyen végezzen a csapat, mint a most befejeződött évadban,” tette hozzá a tehetséges játékos, aki pillanatnyilag a jövő hét folyamán rá váró érettségi vizsgákra készül.

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Christián Herc