Back to top

Christián Herc: Bízom benne, hogy végleg magunk mögött hagytuk a rossz szériánkat

Publikálva: 2023, november 6 - 10:48
„Andzouana olyan időszakot él meg, amely során még a rossz beadása is a kapuban köt ki.” A kassai bajnoki győzelem Christián Herc szemével.
Christián Herc: Bízom benne, hogy végleg magunk mögött hagytuk a rossz szériánkat

„Kiválóan kezdtünk, negyedóra elteltével 2:0-ra vezettünk, ami főleg idegenben számít álomszerűnek. Az egész első félidő remek volt a részünkről. A félidei szünetben megbeszéltük, hogy még többet kell nyújtanunk, mert a hazaiak biztosan futni és küzdeni fognak, megpróbálnak gólt szerezni, hiszen nincs vesztenivalójuk. Jól tartottuk az előnyünket és megszereztük a harmadik, mindent eldöntő találatunkat. Yhoan Andzouana olyan időszakot él meg, amely során még a rossz beadása is a kapuban köt ki (nevet). Természetesen nagyon örülök neki” – nyilatkozta az újonc felett aratott háromgólos sikert követően Christián Herc.

Ez volt a kassai klubok elleni jubileumi 50. mérkőzésünk, ebből 24-et abszolváltuk a keleti nagyvárosban. Pénteken történelmet írtunk, hiszen a DAC első alkalommal győzött Kassán. A múltban erre a Lokomotíva, az 1. FC és az MFK ellen sem voltunk képesek, az FC-vel szemben azonban az első nekifutásra sikerült.

Adrian Guľa együttese sorozatban harmadik sikerét aratta, amely során három keleti gárdát győzött le. A kupában a harmadik ligás Szinnát 6:1-re múltuk felül, majd a Nagymihály elleni győzelem (2:1) után simán hoztuk el a három pontot a fokozatosan szépülő Kassai Futballarénából. Kedden egy újabb keleti csapat ellen nyújthatjuk meg a sikersorozatunkat. „Bízom benne, hogy immár végleg magunk mögött hagytuk a rossz szériánkat, a kupával együtt zsinórban a harmadik meccsünket nyertük meg. A válogatott szünetig még két találkozó vár ránk, remélhetőleg Iglón, majd azt követően odahaza, a saját szurkolóink előtt a Rózsahegy ellen is bizonyítjuk a jó formánkat. A teljesítményünket és kapott gól nélküli mérlegünket az említett két meccsre is át akarjuk menteni. Kiválóan éreztem magam a pályán Kassán, szép az itteni háttér és a stadion, amely kicsit hasonlít a MOL Arénára. Bárcsak több ilyen pálya és stadion lenne Szlovákiában” tette hozzá Christián Herc, aki az említett három győzelemhez szélsőként járult hozzá, ami nem a megszokott posztja. „Minőségi csapatunk van, egységesen futballozunk, ezekkel a srácokkal egyik pozícióban sem tudok rosszul játszani.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Christián Herc
Cookies