Back to top

Cesar Blackman: Büszke vagyok a száz rajtomra

Publikálva: 2023, március 16 - 16:24
„Sokat kellett tanulnom, de természetesen nem bántam meg, hogy Dunaszerdahelyre jöttem. Gyerekként érkeztem, most meg néhány hónapon belül édesapa leszek.” Cesar Blackman lett a DAC 22. „századosa” az élvonalban.
Cesar Blackman: Büszke vagyok a száz rajtomra

A Besztercebánya otthonában játszottad a századik bajnoki mérkőzésedet a DAC színeiben. Milyen érzésekkel léptél pályára?
„Nagyon jól éreztem magam, komoly motivációnk volt, mivel tudtuk, hogy a győzelmünk esetén növelhetjük az előnyünket a táblázaton. Különleges meccs volt számomra, amelyet két gólpasszal zártam. A találkozó előtt visszagondoltam arra, mennyi minden történt velem az idáig vezető úton. Nagyon jó motivációt jelentett számomra, hogy egy európai bajnokságban elérjem a száz pályára lépést. Most, hogy ez sikerült, büszke lehetek magamra.”

Úgy tűnt, a két gólpasszod mellett nagyon élvezted a mérkőzést. Így volt?
„Igen. Fantasztikus érzés volt harmincöt perc elteltével 3:0-ra vezetni. Fontos volt a siker, hiszen eléggé zsúfolt a tabella.”

Hétvégén a dunaszerdahelyi pályafutásod során második alkalommal osztottál ki két gólpasszt egy meccsen. Emlékszel rá, mikor volt az első ilyen alkalom?
„Nem.

2020 októberében a Nagymihály otthonában aratott 4:2-es győzelem alkalmával. Mondhatjuk, hogy a vasárnapi volt a legjobb meccsed a DAC színeiben?
„Szerencsére sok jó találkozóm volt már Dunaszerdahelyen, de remek érzés volt a századikon két gólpasszt adni, hozzájárulva a csapat győzelméhez. Mindenképpen a legsikeresebbek közé sorolom.”

A sárga-kékben abszolvált száz összecsapásod közül melyik volt a legemlékezetesebb?
„Szerintem a legutóbbi, a századik.”

2017-ben, tizenkilenc esztendősen igazoltál hozzánk. Mit látsz, ha összehasonlítod az akkori és a mostani énedet?
„Nagyon fiatalon érkeztem Panamából Európába. Nem volt könnyű, hiszen teljesen más a mentalitás, az időjárás és a nyelv is. Akkoriban azt éreztem, hogy még nagyon sokat kell fejlődnöm, most, öt évvel később úgy gondolom, a megfelelő döntést hoztam a DAC-hoz való igazolásommal. Sokat kellett tanulnom, de természetesen nem bántam meg, hogy Dunaszerdahelyre jöttem. Gyerekként érkeztem, most meg néhány hónapon belül édesapa leszek.”

Emlékszel az első DAC-meccsedre a Fortuna Ligában?
„Igen, 2018 márciusában a Rózsahegy elleni 3:0-s győzelem alkalmával csereként álltam be. Két héttel később a Nagyszombat ellen már egész meccset kaptam. Úgy éreztem, hogy jó teljesítményt nyújtottam. Ez még a Covid előtt volt, csodálatos hangulat uralkodott a stadionban.”

A hétvégén ismét a Nagyszombat lesz az ellenfél. Ezúttal milyen összecsapásra számítasz?
„Nehézre, küzdelmesre, hiszen a Spartak elleni meccsek rangadónak számítanak. Viszont a saját, a rövidpasszokon alapuló játékunkat kell nyújtanunk és okosan futballoznunk, hogy legyőzzük őket odahaza. Mindenképpen a három pont megszerzése a célunk.”

A bajnokság mindegyik résztvevőjének megvannak az ismertetőjegyei. Mi jellemző a Nagyszombatra?
„Nagyon tudnak küzdeni és jól védekeznek. Viszont nekünk is kiváló a védelmünk és a támadósorunk is, tehát egy minőségi rangadóra számítok. Jó lenne az idegenbeli három pontot egy hazai győzelemmel még értékesebbé tenni.”

Melyik volt a legemlékezetesebb összecsapásod a Spartak ellen?
„A már említett legelső, amelyen Bayo góljával nyertünk 1:0-ra. Akkoriban még minden új volt számomra. A meccs parádés hangulatban zajlott és a mi győzelmünkkel ért véget. Nagyon örülnék, ha ugyanezt elmondhatnánk majd a vasárnapi meccs után is.”

 

A DAC élvonalbeli „századosai”

Cesar Blackman lett a 22. olyan futballista, aki csapatunk színeiben háromjegyű mennyiségű összecsapáson lépett pályára az élvonalban:

Ján Kapko 204, Rudolf Pavlík 200, Fieber Péter 191, Petr Kašpar 183, Zsákovics Tibor 174, Eric Davis 161, Simon Gyula 155, Šanta Péter 153, Stanislav Vahala 145, Radványi Miklós 135, Pavol Diňa 122, Igor Súkenník 120, Marko Divković 115, Dušan Liba és Kalmár Zsolt 111, Miloš Tomáš és Vida Kristopher 106, Jean Paul Boya, Tomáš Huk és Martin Jedlička 103, Marin Ljubičić és Cesar Blackman 100.

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies