Back to top

Büntetőkkel duplán büntettek

Publikálva: 2016, április 2 - 20:33
Kétgólos vereséget szenvedett a DAC a rivális Slovan ellen, mindkét találat büntetőből született.
Büntetőkkel duplán büntettek

Elképesztő látványt nyújtott az utolsó helyig megtelt DAC stadion, már órákkal a kezdő sípszó előtt nem lehetett helyet találni a lelátókon. A nagy érdeklődés nem meglepő, az ősi rivális Slovan érkezése nem csak a felvidéki, hanem a magyarországi szurkolókat is megmozgatta.

A mérkőzés előtt már hagyománnyá vált az Ismerős Arcok Nélküled c. dal éneklése, a tömeg egy emberként torkaszakadtából énekelte a határon túl élők szimbólumát.

A hazai csapatból sárga lapok miatt hiányzott Ljubicic és Kwin, így a saját nevelésű Egri Dezső élete első mérkőzésén léphetett pályára a szlovák legfelsőbb bajnokságban.

A mérkőzés kezdetétől fogva a két tizenhatos között folyt a harc, kimondott helyzet egyik csapat előtt sem adódott. Mindkét fél nagyon óvatos játékot mutatott, ennek ellenére kemény párharcokat láthattunk. A 6. percben Szarka esett át a büntetőterületen belül Mucha kapuson, de tizenegyes helyett a DAC játékosa kapott sárga lapot. Ezen kívül a 13. percben Dielna szabadrúgással próbált veszélyeztetni, de labdája majdhogynem a lelátón végzett. A 30. perctől több izgalmat láthattunk a lelátókon, a Slovan szurkolói ismét megmutatták magukat. A pályára vezető kaput áttörve majdnem a gyepre jutottak, csak a biztonsági embereknek köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj. a pirotechnikai eszközök bedobálása már szokásossá vált a pozsonyiak részéről. Visszatérve a pályára, a 40. percben a tizenhatoson belül Huk szabálytalankodott Savičevič ellen, a játékvezető büntetőt ítélt, a sértett Savičevič pedig értékesítette – 0:1.

A fordulás után növelte aktivitását a DAC, hajtott az egyenlítésért, de a kapuba találni nem sikerült. Az 58. percben hatalmasat mentett a hazai kapus, Savičevič passzolt volna a kapu elé, Tujvel viszont az érkező Zreľák elé bevetődve hárított. A 72. percben Kubíkot indították a bal oldalon, a kifutó kapust szerette volna átívelni, labdája viszont a felső kapufán csattant. A 82. percben növelte előnyét a Slovan, ismét büntetőből, ezúttal Milinkovič talált a hálóba – 0:2. A végére már gól nem esett, büntetőkkel győzött a Slovan Dunaszerdahelyen.

Forrás: sportolunk.sk
Kertész Ladislav felvételei

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies