Back to top

Büntetéssel számolhat, aki felújított út- vagy járdaszakaszt bont fel

Publikálva: 2021, október 1 - 09:14
Az önkormányzat építésügyi főosztálya ezúton is jelzi a lakosok számára, hogy az újonnan felújított dunaszerdahelyi utcákban, járdaszakaszokon nem engedélyeznek semmilyen bontási munkálatokat. Aki ezen szakaszok bármelyikét engedély nélkül megbontotta vagy felbontja, büntetésre számíthat. Egyben felhívják azon utcák lakosainak a figyelmét, akikét 2022-ben tervezik felújítani, hogy az ingatlanaikkal kapcsolatban tervezett javítási vagy karbantartási munkálatokat még azok felújítása előtt végezzék el, mert utána öt évig nem lesz rá lehetőségük. Részletek cikkünkben!
Büntetéssel számolhat, aki felújított út- vagy járdaszakaszt bont fel

A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal Építésügyi főosztálya jelezte, hogy az egyik újonnan felújított járdaszakasz egy részét már önkényesen megbontotta az egyik lakos, aki felújítási, bekötési munkálatokat végzett ott el. Mivel erre nem kapott engedélyt a hivataltól, illetve jogszerűtlenül cselekedett, büntetésre számíthat.

Ennek okán is felhívja a főosztály a lakosok figyelmét, hogy a következő útszakaszokon és az ottani járdaszakaszokon nem végezhetnek önkényes, felbontással járó munkálatokat

5 évig az Október, a Csigéri, a Borostyán, az Erdő, a Rényi, a Felső, a Komensky, a Kereszt, a Béke, a Csillag, a Nyírfa, az Akác, a Virág, valamint a Vasútsor utcákban (Októbrová, Čigérska, Jantárová, Lesná, Rényska, Horná, Zelená, Komenského, Krížna, Mierová, Hviezdna, Brezová, Agátová, Kvetná, Železničná),

illetve

3 évig a Vajanský, a Hviezdoslav, az Iskola, a Karcsai, a Szabó Gyula utcákban és a Pozsonyi úton (Vajanského, Hviezdoslavova, Školská, Zelená, Kračanská, Gy. Szabóa, Bratislavská).

Szükséghelyzet esetén az önkormányzat adhat csupán engedélyt az említett szakaszokon bontási munkálatokra. 

Egyben felhívja a hivatal a 2022-ben felújításra kerülő 

Szőlőskert, Hásfa és Amadé László (Vinohradnícka, Lipová, L. Amádea) utcák

lakosainak a figyelmét, hogy az ingatlanaikkal kapcsolatban tervezett javítási vagy karbantartási munkálatokat az út- és járdaszakaszok felújítása előtt végezzék el, mert utána öt évig nem lesz rá lehetőségük. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Címkék: útfelbontás