Back to top

A bűncselekmények áldozatait segítő irodát nyitott a belügyminisztérium Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2021, augusztus 3 - 16:02
A járási hivatal (Bartók Béla sétány) fölszintjén létesített információs irodát a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma, hogy ott kaphassanak ingyenes és diszkrét segítséget olyan bűncselekmények áldozatai, akik a régióban élnek. A dunaszerdahelyi irodát ma mutatták be a sajtó képviselőinek.
A bűncselekmények áldozatait segítő irodát nyitott a belügyminisztérium Dunaszerdahelyen

A Dunaszerdahelyi Járási Hivatal elöljárója Deraj Mihály, és a belügyminisztérium munkatársai mutatták be az információs irodát, amely

minden kedden 8.30–15.00 óra között várja azokat, akik valamilyen bűncselekmény áldozatai lettek, és tanácstalanok, hogyan védhetik meg magukat, kihez fordulhatnak. Kérik, aki érintett, és ellátogatna az irodába, előzetesen egyeztessen a 0908/796 448-as telefonszámon. 

Ide érkezhetnek tanácsért az idősebb áldozatok, az erőszakos bűncselekmények sértettjei, a gyűlöletből elkövetett bűncselekmények vagy az extrémizmus, illetve az emberkereskedelem áldozatai, de a fiatalkorú bántalmazottak is. Nem csak Dunaszerdahely, de Bős, Nagymegyer, Galánta, Somorja vonzáskörzetéből is várják a sértettek, bántalmazottak jelentkezését.

Az áldozatok itt

ingyenesen és diszkrét módon alapvető információkat kaphatnak,

illetve szakemberek adnak útbaigazítást, hogy kihez fordulhatnak segítségért. Kínálnak pszichológiai és szociális tanácsadást is, illetve jogi támogatást, útbaigazítást. 

Hasonló irodák Szlovákiában Pozsonyban, Nyitrán, Nagyszombatban, Trencsénben, Zsolnán, Besztercebányán, Kassán és Eperjesen létesültek. 

Az eseményen Dunaszerdahely városát A. Szabó László alpolgármester képviselte. További információk az irodáról és a bűnmegelőzési programról a prevenciakriminality.sk oldalon érhetők el. 

(nagy)

Ezt már olvasta?