Back to top

Bugár Györgynek adományozták a Batthyány-Strattmann László szellemi örököse díjat

Publikálva: 2021, július 12 - 08:01
Július 10-én tartották a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola diplomaosztó ünnepségét. Ennek keretében adták át Bugár Györgynek, a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász vezetőjének a főiskola Boldog Batthyány-Strattmann László szellemi örököse díját.
Bugár Györgynek adományozták a Batthyány-Strattmann László szellemi örököse díjat

A magasztos hangulatú eseményen a szociális munka területén, illetve a pszichológia szakon alap-, illetve mesterfokozatú tanulmányaikat sikeresen teljesítő, valamint a rigorózus eljárást befejező hallgatók vehették át megérdemelt diplomájukat.

A dunaszerdahelyi kihelyezett tagozat igazgatója, dr. Herdics György címzetes apát, tiszteletbeli kanonok szólt a hallgatókhoz, valamint családjaikhoz, kiemelve: olyan hivatást választottak, amelyből sok öröm származik majd életük során.

A diplomák átadása után Mons. Szakál László János dunaszerdahelyi katolikus esperesplébános méltatta Bugár Györgyöt, a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász vezetőjét.

Mint mondta, a dunaszerdahelyi plébánia örömmel értesült róla, hogy a plébániai karitász vezetője, Bugár György nyerte el a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola által alapított Boldog Batthyány-Strattmann László szellemi örököse díjat.

A kitüntetett városunkban több mint 20 éve városi képviselő, rengeteg ifjúsági, kulturális, szociális programot szervezett meg. Mintegy másfél évtizede megalapította a Fény Polgári Társulást, amellyel – néhány további önkéntessel együtt – sikeresen működteti a városi szeretetszolgálatot. Az ő kezdeményezésére jött létre 2016-ban a plébániai karitász, amelynek vezetőjeként folytatja áldásos munkáját az elesettek és szegények között. Így létrehozta a karitász központot, amely adománygyűjtéssel és -osztással segíti a rászorulókat. A Bacsák utcai központból folytatódott a hajléktalanszállón élők megsegítése, a szlovák kormány szociális programjait is ebből a központból tudták koordinálni, végrehajtani. A koronavírus-járvány idején újabb karitatív tevékenységként meleg ételt is osztottak a rászorulók részére.

Kiemelte, Bugár Györgynek vannak még tervei. Fontosnak tartja, hogy a nagyszombati karitásszal karöltve a városunkban a Bacsák utcán a szociális tanácsadás és lelki segítségnyújtás is elérhetővé váljon.

Bugár György, miután átvette a kitüntetést Herdics György apáttól, megköszönte, hogy a díj odaítélésekor rá gondoltak, iletve a karitász elnökének, az esperesnek a laudációt. Megilletődve mondta el, hogy szociális munkásoknak nem gyakran osztanak díjakat. Beszédében megköszönte munkatársainak, hogy segítségükkel napi szinten el tudják látni feladataikat, és a Jóistennek, hogy teljesíteni tudják a rájuk bízott feladatot.

Kiemelte, ez az elismerés nem egyedül neki szól, hanem az egész közösséget illeti, mert az a munka, amelyet végeznek, nem egyszemélyes, hanem sok segítő kézre van benn szükség.

A diplomaosztó méltóságát Vida Gergely szavalata és Új Sámuel hegedűjátéka emelte.

Képgalériánk a diplomaosztón készült.

Szöveg és fotó: -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies