Jelenlegi hely

Budapesten járt a Fókusz Gyermekszínpad

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, november 7 - 08:45 | Kultúra
A Magyar Szín-Játékos Szövetség 2018. november 2–4. között tizenegyedik alkalommal rendezte meg a FESZT-FEST-et, teljes nevén a Fesztiválgyőztesek Fesztiválját a MU Színházban, ahol a három nap alatt tizenegy előadást nézhettek meg az érdeklődők a legjobbak közül.
Budapesten járt a Fókusz Gyermekszínpad

A Fesztivál-nyertes Színjátszó Előadások Fesztiválja 2018-on szombat délután került sor a gyermekszínjátszók délutánjára, amelyre a két magyarországi csoportot a Magyar Drámapedagógiai Társaság ajánlása alapján, a Fókusz Gyermekszínpadot pedig a Duna Menti Tavaszon elért gyémánt-sávos besorolásuk alapján hívták meg a rendezők.

A dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Művelődési Központ és a Csemadok Vámbéry Ármin Városi szervezete mellett működő  Fókusz Gyermekszínpad Fazekas Mihály: Lúdas Matyi c. színpadi játékát mutatta be Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin rendezésében.

A csoport önfeledt játéka magával ragadta a közönséget, akik vastapssal jutalmazták a színjátszók teljesítményét. De meggyőzte a zsűritagokat is, hisz a Tóth Zsuzsanna, Perényi Balázs és Formanek Csaba alkotta szakmai zsűri nagyon pozitívan és elismeréssel nyilatkozott az előadásról. 

A csoport előzőleg a dunaszerdahelyi Szabó Gyula és  Kodály Zoltán Alapiskola tanulóinak mutatta be a Lúdas Matyit. Ez a két előadás jó „ráhangolódás“ volt a fesztiválra, s ezúton is köszönik az iskolák és tanulóik együttműködését és támogatását. (A lenti, színházi képek az előadáson készültek.)

A Fókuszosok vasárnap jutalmul megtekintették a Kisvasúton utazva a budai hegyeket a Hűvösvölgytől a Norma-fáig, majd kirándultak Visegrádra, s a Fellegvárból csodálták meg a ragyogó napsütésben úszó Duna-kanyart.

Megérdemelték, hiszen kiválóan képviselték városunkat és a szlovákiai magyar színjátszást a legkiemelkedőbb fesztiválon, Budapesten.