Back to top

Budapesten emlékeztek

Publikálva: 2024, április 12 - 20:43
A Rákóczi Szövetség szervezésében zajlott az a budapesti, dunai megemlékezés, amelyen a Felvidékről kitelepített magyarokra emlékeztek, s amelyen részt vett Hájos Zoltán polgármester, Karaffa Attila alpolgármester és a Kodály Zolyán Alapiskola küldöttsége.
Budapesten emlékeztek

„A Rákóczi Szövetség meghívásának eleget téve ma részt vettem Budapesten a Felvidékről kitelepítettek emlékére megrendezett megemlékezésen”, írta közösségi oldalán Hájos Zoltán polgármester. 

„Az eseményre meghívást kapott Németh Tamara, aki a Kodály Zoltán Alapiskolát, Dunaszerdahely városát és egyben a Csallóközt is képviselve tolmácsolta egy a Csallóközből Csehországba kitelepített család megrendítő történetét” – jelezték az alapiskola közösségi oldalán.

A Rákóczi Szövetség szervezésében zajló eseményen Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, korábbi házelnök mondott beszédet.

A szövetség, ahogy fogalmaztak, „minden évben fontosnak tartja, hogy méltó módon megemlékezzen arról a több mint 100 ezer magyarról, akik a Beneš-dekrétumok következtében állampolgárságuktól, közösségüktől, vagyonuktól megfosztva, szülőföldjük elhagyására kényszerültek”.

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies