Back to top

Búcsú a kupától

Publikálva: 2016, március 15 - 20:54
Nem sikerült kiharcolni a továbbjutást, búcsúzik a Slovnaft Cup küzdelmeitől a DAC. Három góllal bizonyult jobbnak a zsolnai csapat, a találatokat Špalek, Puček és Vavro szerezte.

A mérkőzés elején főleg a két tizenhatos között folyt a küzdelem, komolyabb helyzetek nélkül. A 21. percben Davis hibája után Škvarka Hlohovský el passzolt, aki viszont a kapu mellé lőtt. Egy perccel később Paur veszélyeztetett, pontatlanul. A 23. percben a solnaiak hibázta, a labda Sarrhoz került, de a nagy helyzetet nem használta ki. Három perccel későb Pačina került hasonló helyzetbe, szintén pontatlan volt. A 29. percben Tujvel mutatott bravúrokat, először Hlohovský lövését védte lábbal, a kipattanót Paur próbálta a kapub lőni, de a DAC kapusa ismét nagyot védett. A 33. percben jött a hazaiak vezető találata, Puček átadását Špalek lőtte a felső lécre, a labda pedig a gólvonal mögé esett, a játékvezető pedig gólt jelzett – 1:0. A 43. percben jöhetett volna az egyenlítés, de Stephens a kapufát találta el. Egy perccel később egy szöglet után Ljubicic találta el a felső lécet.

Az 53. percben egy szöglet utáni kavarodásnál Sarr lőtt a kapura, de Volešák reflexből védeni tudott, majd az újabb próbákozásnál ismét a zsolnai kapus hárított. A 64. percben jött a zsolnaiak második találata, egy szöglet után Puček lövését még Tujvel védeni tudta, a kipattanót viszont Paur a hálóba küldte – 2:0. A 80. percben végleg eldőlt a mérkőzés sorsa. Ismét egy szöglet után a kipattanót a szabadon lévő Vavro elé passzolták, aki nem hibázott – 3:0.

solna – FC DAC 3:0 (1:0) a Slovnaft Cup negyeddöntőjében
Gólszerzők: Špalek (33.), Puček (64.), Vavro (80.)
Sárga lapok: Ljubicic (61.), Kwin (63.), Brašeň (72.), Sarr (86.)
Zsolna: Volešák – Špalek, Vavro, Králik, Mazáň – Diaz – Hlohovský (Hancko, 87.), Škvarka, Michlík, Paur (Valo, 83.) – Puček
DAC: Tujvel – Brašeň, Michalík, Kwin, Davis – Štepanovský (Poolievka, 55.), Horváth (Ľupták, 61.), Ljubicic, Pačinda (Mészáros, 75.) – Sarr – Stephens

Forrás: sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies