Back to top

Brumiarc meséivel ismerkedtek a könyvtárban

Publikálva: 2019, március 8 - 14:09
A dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtárban a Szlovákiai Könyvtárak Hete alkalmából több program is várta a héten a fiatalokat. Pénteken Rajkovics Péter Brumiarcos történeteivel is megismerkedhettek az érdeklődők.
Brumiarc meséivel ismerkedtek a könyvtárban

A szerző 2013-ban kezdte el a mackóról szóló történetsorozatot, amelynek első darabja, a Brumiarc és a Kicsi című nagy sikert aratott, amelyet négy évvel később követett a Brumiarc és a cirkusz, idén pedig a Brumiarc a Csallóközben jelenik meg a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának is köszönhetően.

A Csallóközi Könyvtárban pénteken a Csallóközkürti Alapiskola és a Kodály Zoltán Alapiskola diákjait látták vendégül a délelőtt során. Molnár Kantner Éva a könyvek szerzőjét Brumiarc történeteinek hátteréről kérdezte, de annak legfőbb küldetéséről is szó esett. Rajkovics elárulta, a harmadik rész már ősszel napvilágot lát, s ebben az epizódban Brumiarc a Csallóközben fog érdekes kalandokba keveredni és Dunaszerdahely is megelevenedik a kötetben. A főszereplő medve ismét új illusztrátornak köszönhetően elevenedik meg, vagyis a formai világ és a történet is új megközelítést kap.

A diákok a plüss formájában is megjelent Brumiarcot is megismerhették és sok kíváncsi kérdéssel fordultak a szerzőhöz, majd könyvvásárlásra és dedikálásra is nyílt lehetőség.

Ezt már olvasta?

Közlemény

Közlemény

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ ezúton is...

Cookies