Back to top

Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak

Publikálva: 2018, június 5 - 17:26
Erik Pačinda és Ľubo Šatka szezonja is véget ért már.

Szlovákia tegnapi, Marokkó elleni felkészülési mérkőzésével (1:2) klubunk két játékosa, Erik Pačinda és Ľubomír Šatka számára is lezárult a 2017/18-as idény.

A 2018-as világbajnokság öt afrikai résztvevői közül az egyik, Marokkó volt a Ján Kozák szövetségi kapitány által vezetett szlovákok ellenfele. Šatka a kezdőcsapatban kapott helyet, és végig is játszotta a találkozót, Pačinda pedig a második félidőt töltötte a pályán. Mindkettejüknek ez volt a harmadik válogatottbeli fellépésük, és a Thaiföld felett aratott győzelem, majd a Hollandia elleni döntetlen után a harmadik lehetséges eredményt is megtapasztalták.

Marokkó számára ez volt a világbajnoki felkészülés utolsó barátságos összecsapása. Az afrikaiak legnagyobb csillaga a torinói Juventus védője, Medhi Benatia, és olyan klubokban szereplő játékosokat is a soraikban tudhatnak, mint a Real Madrid, Ajax, Feyenoord, Schalke vagy a török Fenerbahce és Galatasaray. Az ellenfél mezőnyfölénye ellenére Szlovákia szerzett vezetést, am az „Atlasz Oroszlánjai” megfordították a mérkőzést, és végül megérdemelten győzedelmeskedtek 2:1-re.

„Lehet, hogy nálunk egy kicsit lebecsülik Marokkó erejét, ám számomra nehezebb volt az afrikaiak elleni meccs, mint a hollandok elleni. A játékosaik agresszívek, gyorsak és jók a labdatartásban. Megérdemelten jutottak ki a világbajnokságra,” kezdte az értékelését Erik Pačinda. Gólnélküli állásnál pont az ő lábában volt a szlovák vezetőgól, ám nem tudta lövéssel befejezni Nemec kiugratását. A jobblábas lövés helyett inkább a kapu elé akart passzolni, de a védelem blokkolta az átadását. „Megnéztem a visszajátszást, el kellett volna vállalnom a lövést jobbal. Két gondolat volt a fejemben, és rosszul oldottam meg a helyzetet,” mondta önkritikusan a szezonja utolsó mérkőzését követően. Már várja a megérdemet pihenőjét. „Ma délután érkeztünk haza, és holnap már repülök Törökországba nyaralni. Ľuboval (Šatka) június 18-án, hétfőn kapcsolódunk be a felkészülésbe,” tette hozzá a DAC elmúlt három idényének legeredményesebb játékosa.

Bár elismerte, hogy szüksége van egy kicsit megfeledkezni a futballról, a világbajnokságot nem hagyja ki. „Az egyértelmű favoritom Brazília. Természetesen Panamának is szurkolni fogok, hiszen a soraikban ott lesz a csapattársam, Eric Davis is,” jelentette ki Pačinda.

Ľubomír Šatka tegnap az Inter Milan 23 esztendős védőjével, Milan Škriniarral alkotta a szlovák válogatott belső védőpárosát. „Jól ment a játék, remekül éreztem magam a pályán. Hatalmas élmény és remek tapasztalat volt számomra ilyen minőségi labdarúgók mellett és ellen szerepelni. Viszont kár azért, hogy ilyen gólokkal fordították meg a meccset a marokkóiak,” foglalta össze tömören a meccs utáni érzéseit a sárga-kék védelem 22 esztendős pillére, aki szintén nagyon várja már a nyári szünetet. „Néhány nap plusz szabadságot is kaptunk, amelyet elsősorban pihenéssel akarok tölteni. A családommal és a barátaimmal leszek otthon, de lehet, hogy végül mégis lesz egy kis nyaralás is.” Šatka számára a Messivel felálló Argentína lesz a világbajnokság legnagyobb esélyese.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies